17 Şubat 2014 Pazartesi

Euro Cup'ta Kolej mucizesi devam ediyor

Dört takımla katıldığımız Euro Cup için “en başarılı takımımız hangisi olur” sorusuna sezon başında verilecek cevaplar arasında son sırada yer alan ekip muhtemelen Ankara’nın köklü ekiplerinden Aykon TED Kolej olurdu heralde. Sezona mütevazi kadrosuyla girdiklerinde mücadeleci ve zevk verecek bir basketbol izleteceklerinden emin olsak da, Euro Cup için yeterli bir kadroya sahip olmadıklarını söyleyebilirdik. Hele aynı kupada beraber mücadele ettikleri Banvit, Beşiktaş Integral Forex ve Pınar Karşıyaka gibi ekiplerle karşılaştırıldıklarında ilk turu geçmeleri bile başarı olarak görülebilirdi. Peki günümüze atlayacak olursak ne görüyoruz? Euro Cup ikinci tur beşinci maçlar sonrası TOP16’yı garantilemiş tek Türk takımı oldular. Hem de oldukça güçlü, dişli rakipleri karşısında. Hem de tam da elendiler artık denilen noktadan mucizevi bir dönüş yaparak...
 
 
Sezona başarılı bir lig performansıyla başlayan AYKON TED Ankara Kolejliler, Euro Cup’ta ise istedikleri sonuçları alamadılar. İlk turun ilk beş maçında sadece bir galibiyet çıkarabilen Kolejliler, onu da zorlukla PAOK’a karşı alabilmişlerdi. Gruptaki şanslarını oldukça zora sokan Ankara ekibi, ikinci yarı maçlarına Khimik Yuzhne galibiyeti ile başladı. Devamı gelecek mi derken Ankara’daki Buducnost galibiyeti ve kısaca özetlemek gerekirse grup maçlarının ikinci yarısındaki 5’te 5’lik performans TED Kolej’i 6-4’lük bir yüzde ile ikinci tur gruplarına taşıdı.
İkinci tura da iyi bir başlangıç yapamadı ekibimiz. İtalyan Sassari karşısında alınan 36 sayılık yenilgi ilk turdaki performansın geçici olduğu endişelerini yaratsa da, Gravelines ve Brose Basket karşısında gelen galibiyetler ve son olarak da İtalyan kupa şampiyonu Banco di Sassari karşısında gelen 29 sayılık zafer AYKON TED Ankara Kolejliler’e son maçlar öncesi grup lideri olarak TOP16’yı getirdi.
Kolej’de Vladimir Golubovic sergilediği performanslarla sezon boyunca takımın en etkili olurken, 15 maçta yakaladığı 20.6 sayı, 10.7 ribaund, 0.9 blok ortalamaları ve 28.3 verimlilik puanı ile açık ara Euro Cup’ın en başarılı oyuncusu oldu. Golubovic son olarak da Sassari maçındaki 51 verimlilik puanı sonrası Euro Cup tarihinin en iyi üçüncü performansına imza attı. Takım genel olarak yabancı oyuncularının omuzlarında yükselirken, Tucker, Valters, Rasic ve Plisnic’e Türk oyunculardan destek arttığı sürece Kolej’in Euro Cup serüveni daha da ileri gidebilir. AYKON TED Ankara Kolejliler’in TOP16 rakibi Radnicki, Strasbourg, Khimik Yuzhne üçlüsünden biri olacak. Üçü de elenebilecek takımlar. Temsilcimize serüveninde başarılar diliyor, bu peri masalını sonuna kadar sürdürmesini umut ediyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder