3 Aralık 2013 Salı

EuroChallenge Cup'ta Tofaş ve Antep'in zafer gecesi

FIBA EuroChallenge Cup’taki iki temsilcimiz Tofaş ve Royal Halı Gaziantep BŞB bu akşam oynadıkları karşılşamlardan galibiyetle ayrılarak 2’de 2 yaptılar. Tofaş deplasmanda karşılaştığı Fortress Jaszberenyi takımını rahat bir maç sonrası 54-76 mağlup ederken, Royal Halı Gaziantep de kendi sahasında bu kupanın son şampiyonu Krasnye Krylia’yı 71-63 mağlup ederek grubunda zirveye yerleşti.
 
 
Akşamın ilk maçında Macaristan deplasmanında F Grubu’nun galibiyetsiz ekibi Fortress Jaszberenyi’ye konuk olan Tofaş, zayıf rakibi karşısında zorlanmadı. Maça agresif bir savunmayla başlayan temsilcimiz, iyi savunmanın getirdiği hücum performansıyla yakaladığı 0-16’lık seri sonrası ilk çeyreği 7-23 önde kapatarak, galibiyeti adeta ilk çeyrekten garantiledi. Maçın geri kalanında sadece farkın kapanmaması için yetecek performansı sahaya yansıtan Tofaş, farkın da etkisiyle Evren dışındaki tüm oyuncularına süre verme şansı buldu. Hem skor hem de takım istatistiklerinde rakibine üstünlük sağlayan Tofaş sahadan 54-76 ile galip ayrılırken, rakibine ribaundlarda 43-23, asistlerde 14-10, top çalmada 10-7 ve bloklarda da 4-1 üstünlük sağladı. Tofaş’ta en skorer isim 13 sayı ile Jure Balazic olurken, Hırvat oyun kurucu Rok Stipcevic 12 sayı, 6 ribaund, Nijeryalı pivot Chinemelu Elonu 10 sayı, 5 ribaund, Ramazan Tekin 9 sayı, Samet Geyik 8 sayı, 11 ribaund ve Uğur Dokuyan da 7 sayı, 11 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

Akşamın temsilcilerimiz için ikinci maçında ise Royal Halı Gaziantep sahasında geçen sezonun şampiyonu Rus Krasnya Krylie’yı konuk etti. Deplasmanda mağlup ettiği rakibi karşısında Gaziantep’te de daha etkili taraf olan Royal Halı, ilk yarıyı Borovnjak’ın pota altındaki etkili oyunuyla 44-35 önde tamamladı. İkinci devrede de üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, verdiği hücum ribaundları sonrası bir ara farkın kapanmasına izin verse de çeyreğin sonuna doğru tekrar üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi ve son 10 dakikaya 57-48 önde girdi. Hücumun tıkandığı anlarda Mutlu ve Bremer’den gelen sayılarla kontrolü tekrar eline alan Royal Halı Gaziantep, final periyodunda da savunmasıyla ayakta kaldı. Periyodun ilk dakikalarında süreyi eritmeye yönelik oyunlarla kendi sayı bulmakta zorlansa da Rus ekibine kolay sayı imkanı vermeyen temsilcimiz, son dakikaları da akıllı oynayarak sahadan da 71-63’lük üstünlükle ayrıldı. Royal Halı Gaziantep’te Dejan Borovnjak  18 sayı, 9 ribaund ile takımın en etkili ismi olurken, Mutlu Akpınar 13 sayı, 4 ribaund, Serkan Erdoğan 12 sayı, 5 asist, Oliver Stevic 12 sayı, 7 ribaund ve Ernest Bremer 8 sayı, 9 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Bu skorla grupta dördüncü maçında üçüncü galibiyetini alan Royal Halı Gaziantep, kalan iki maçından birini kazandığı takdirde grubunu lider tamamlayacak avantajı elde etti.
 

0 comments:

Yorum Gönder