18 Kasım 2013 Pazartesi

TBL'de 6 haftanın ardından

Beko Basketbol Ligi’nde 6.hafta Cumartesi ve Pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Zorlu haftanın en dikkat çekici maçında dün Galatasaray Liv Hospital’ı 79-68 mağlup eden Banvit namağlup ünvanını koruyarak zirvedeki yerini bırakmadı. 1 mağlubiyetleri bulunan Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka ise haftayı sahalarında galibiyetle kapatarak Banvit’i yakın takiplerini sürdürdüler.
 
 
Haftaya lider giren Banvit, haftanın kapanış maçında Galatasaray Liv Hospital’a konuk oldu. Deplasmandaki maça fırtına gibi giren Banvit, sakatlıklar yüzünden kadrosunu bir türlü sabitleyemeyen rakibi karşısında henüz ilk çeyrekten farkı açarak ilk çeyreği 10-26 önde tamamladı. Rowland ve Meija’nın sürüklediği, Chuck Davis’in de skor ve ribaundlarda önemli katkılarda bulunduğu Banvit, Erkan ve Ermal’dan da yerli oyuncu katkısını alarak maçın tamamına yakınınında oyunun hakimiyetini elinde bulundurdu. Banvit’de Earl Rowland 20 sayı, 6 asist, Sammy Meija 16 sayı, 4 ribaund ve Chuck Davis 15 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin mimarları olurlarken Erkan Veyseloğlu 9, Ermal Kurtoğlu da 8 sayı kaydettiler. Galatasaray Liv Hospital ise çok tutuk maçın ikinci yarısında yakaladığı seriyle farkı kapatıp oyunu dengeye getirse de, Banvit skor üstünlüğünü korumasını bildi ve Arroyo’ya gelen sportmenlik dışı faul sonrası maça noktayı koydu. Sarı kırmızılılarda eksik oyuncuların moralleri bozduğu gözlemlenirken, bu sakatlara rağmen ligde zirveyi zorlayabilecek bir kadroya sahip oldukları gerçeğini unutup, sakatları başarısızlık için bir bahane benimsedikleri dikkatleri çekti. Bu konuda en büyük görev de önümüzdeki günlerde Ergin Ataman’a düşecek gibi. Cimbom ligde 6’da 3 yaparken, Ataman’ın bu istatistiği düzeltebilecek kadroya sahip olduklarının farkına varması, aynı zamanda da sahadakilere bunu aşılaması lazım. Şu ana kadar onun tercihi oyuncularına yüz çevirmek, onları sahada aşağılamak gibi gözükse de, belki de vardır bir bildiği.

Ligde ikinci sırada yer alan Pınar Karşıyaka ise kendi sahasında Tofaş’ı 86-67 mağlup etti. Hızlı başlayıp  ilk çeyreğini 22-11 önde tamamladıkları maçta eski oyuncusu Evren ve Denmon’un sayılarına engel olamayan Kaf Kaf, kolay olmasını beklediği maçı zora soktu. Pota altında Batista ve dışardan da Diebler’la etkili olan yeşil kırmızılılarda kenardan gelen Yunus’un katkısı hem takımı hem de taraftarı ateşlerken, final periyodunun son dakikalarında farkı tekrar açmaya başlayan Kaf Kaf sahadan 19 sayı farkla galip ayrıldı. Pınar Karşıyaka birçok maçta takımı sırtlayan oyun kurucusu Dixon’un 3 çeyrek “0” sayıda kaldığı bir maçı kazanarak önemli bir testten geçerken, Yunus da Can’ın ilk yarıda 4 faul almasıyla bulduğu süreleri iyi değerlendirerek hem galibiyette öenmli bir rol oynadı, hem de Dixon’a bir alternatif olabileceğinin sinyallerini verdi.          Yeşil kırmızılıların en skorer ve maçın en dominant ismi 22 sayı, 10 ribaund ile Esteban Batista olurken, Leo Lyons 15 sayı, 9 ribaund, Yunus Sonsırma 15 sayı, Jon diebler 4/4 üç sayı isabetiyle 12 sayı ve Robert Dixon da 10 sayı, 6 asist, 4 ribaund ile mücadele ettiler.
Pınar Karşıyaka ile aynı galibiyet sayısında bulunan Fenerbahçe Ülker ise Türk Telekom’u sahasında rahat geçti. Başa baş geçen ve 38-41 Telekom üstünlüğüyle tamamlanan ilk devre sonrası, ikinci yarıda savunmasını sertleştirerek oyunun hakimiyetini ele geçiren sarı lacivertliler önce skor üstünlüğünü yakaladığı devrede, farkı giderek açtı ve sahadan 84-63 galip ayrıldı. Fenerbahçe Ülker’de Luka Zoric 21 sayı, 4 ribaund ile skor yükünü çekerken, Bo McCallebb 15 sayı, 4 asist, Linas Kleiza 13 sayı, 5 ribaund, Metecan Birsen ise 10 sayı, 6 ribaund ile mücadele ettiler. Özellikle Metecan’ın süre bulduğu 17 dakikada takıma verdiği katkı ve istatistikleri gelecek için ümit verirken, genç oyuncunun süre bulduğu takdirde Türk basketbolunun ondan kazancının büyük olacağı bir kez daha görüldü. Bir kez daha belirtmek gerekir ki, bu anlamda hem Kenan hem de Metecan’ın kenarda Obradovic’in bulunması gibi büyük bir şansları var.
Ligde beşinci hafta sonunda Anadolu Efes, Uşak Sportif ve Aykon TED Ankara Kolejliler 4’er galibiyetle bu üçlüyü takip ederlerken, Trabzonspor Medical Park’ın da Aliağa Petkim’i mağlup etmesi sonrası ligde yenilgisiz takım kalmadı. Haftanın diğer maçlarında alınan sonuçlar ise şu şekilde:
Uşak Sportif – Beşiktaş İntegral Forex : 85-83
Trabzonspor Medical Park – Aliağa Petkim: 96-64
Torku Selçuk Üniversitesi – Royal Halı Gaziantep : 89-77
Aykon TED Ankara Kolejliler – Anadolu Efes: 62-74
Olin Edirne – Mersin BŞB: 88-86

0 comments:

Yorum Gönder