14 Kasım 2013 Perşembe

Kaf Kaf son saniyede: 81-80

Euro Cup'ta E Grubundaki beşinci maçında sahasında İsrail ekibi Hapoel Jerusalem'i konuk eden Pınar Karşıyaka zora soktuğu maçı son saniyede Barış Hersek'in tipiyle (resmi olarak sayı Dixon'a yazıldı) 81-80 kazandı ve dördüncü galibiyetini aldı. 12 saniye kala kaptırdığı top sonrası potasında gördüğü fast break sayısıyla 79-80 geriye düşen ve maçı tehlikeye sokan Kaf Kaf, son hücumda Dixon'un çemberde seken topunu Barış'ın tiplemesi sonrası sahadan 81-80 galip ayrıldı ve grup liderliği yolunda çok önemli bir galibiyeti hanesine yazdırdı.
Gergin başlayan maçta ikinci çeyrek dışında alıştığımız oyununu bir türlü bulamayan Pınar Karşıyaka bir ara 9-17 geriye düştüğü ilk çeyreği yakaladığı seri sonrası 25-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de Batista ile sayılar bulan Kaf Kaf, çeyreğin sonlarına doğru yaptığı etkili savunma ile farkı da açmaya başladı. Rakibine çok sayıda hücum ribaundu vermesine ragmen yaptığı savunma ile farkın kapanmasına izin vermeyen yeşil kırmızılılar, devreyi 48-34 önde kapattı. İkinci devre karşılıklı sayılarla geçerken, Duncan'ın isabetli şutları, Parakhouski'nin pota altını karıştırması ve Halperin'in yavaş yavaş devreye girmesiyle farkı inceden kapatmaya başlayan Hapoel Jerusalem çeyrek sonunda farkı 7 sayıya kadar indirdi: 64-57. Final periyodunda da Karşıyaka'nın durgunluğundan yararlanan İsrail ekibi farkı kapatmaya devam etti. Her eşleşmede temsilcimize karşı fiziksel üstünlüğü bulunan Hapoel bir ara Halperin'in üçlüğü sonrası 70-73 one geçerken, son 12 saniyeye (belki de 15) 79-78 önde giren taraf Pınar Karşıyaka oldu. Kenardan topu oyuna sokmaya çalışan Can'ın, Dixon'u bulamayıp topu kaybetmesi sonrası 2 saniye içinde kolay bir basket bulan Hapoel 1 sayı farkla one geçse de, son hücumda Dixon'un jump shot'ını tipleyen Barış Kaf Kaf'ı galibiyete taşıyan isim oldu. Pınar Karşıyaka 14 sayılık farkı yakaladığı maçta savunmada yumuşaması ve hücumda Dixon'un eline olması gerekenden fazla bakması nedeniyle zor anlar yaşarken, daha once de birkaç kez karşılaştığımız gibi en kritik hücumlardan birinde topu kenardan çıkarırken kritik bir top kaybı yaptı. Bu top kaybının özellikle mola sonrası gelmesi yeşil kırmızılıların eksi hanesine yazıldı.
Pınar Karşıyaka tutuk olduğu bir günde zor da olsa galibiyete ulaşırken, ribaundlarda rakibine verdiği 40-30'luk üstünlük ve verilen 17 hücum ribaundu yeşil kırmızılılar için hoş istatistikler değildi. Dixon dış şutlarda bugün düşük bir yüzde ile atmasına ragmen 22 sayı, 8 assist, 4 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Esteban Batista 18 sayı,8 ribaund, Mutlu Demir 13 sayı, Can Altıntığ da 8 sayı, 4 assist ile karşılaşmayı tamamladılar. İsrail ekibinde ise Yotam Halperin 18 sayı, 5 assist, 4 ribaund ile en etkili isim oldu.

0 comments:

Yorum Gönder