2 Kasım 2013 Cumartesi

Jacobsen'in üçlükleri Efes'i bitirdi

Turkish Airlines Euroleague B Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes, grubundaki üçüncü maçında Almanya'da karşılaştığı Brose Baskets Bamberg'e Caset Jacobsen'in son saniye üçlüğü ile 88-86 yenilerek gruptaki ilk yenilgisini aldı. Maç içinde bir ara üstünlüğünü 14 sayıya kadar çıkaran temsilcimiz Alman ekibinin üçüncü çeyreğin sonunda başlayan etkili oyununa ve farkı kapatmasına engel olamadı. Yine de Gordon'un basketiyle son 6 saniyeye 1 sayı önde giren Efes, son savunmada dün gece üçlük makinesi gibi çalışan Casey Jacobsen'i bomboş bırakınca, ABD'li guard da bu ikramı geri çevirmedi.
Karşılaşmaya Gavel ve Jacobsen'in üçlükleriyle başlayan Brose Baskets 3.5 dakika içinde 16-6 one geçti. Bu dakikada Oktay Mahmuti'nin Birkan hamlesi ve bu oyuncunun Efes savunmasını ateşlemesiyle toparlanan temsilcimiz yakaladığı 0-11'lik seri ile one geçti ve çeyrek 23-24 Efes üstünlüğlüyle tamamlandı. İkinci çeyreğin ilk yarısı karşılıklı sayılarla geçerken, 5. dakika sonrası birkaç savunmada rakibini durduran Efes arayı açtı ve devre 44-51 Anadolu Efes lehine sonuçlandı. İlk devrede iki takım da savunma sertliğini yukarı çekemezken, Zirbes'in hücum ribaundlarının Alman ekibini devrenin sonunda daha farklı bir skordan kurtardığını gördük.
İkinci devreye de Savanovic ve Gordon'un sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, çeyreğin ilk beş dakikası sonunda farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 50-64. Bu sürede Semih pota altını rakip oyunculara kapatırken, Efes'in rotasyonu devreye sokup Barac - Hopson ikilisini sahaya sürmesi savunma direncinin düşmesine enden oldu. Jacobsen'in dış şutlarıyla tekrar devreye girdiği çeyreğin sonunda rakibine 18-2'lik bir seri veren lacivert beyazlı temsilcimiz final periyoduna 70-68 geride girdi. Son 10 dakikalık dilimde savunmayı sertleştirip tekrar üstünlüğü yakalamayan çalışan Efes, ilk dakikalarda savunmada başarılı olsa da hücum ritmini bir türlü bulamaması ve Zirbes 'in topladığı hücum ribaundları nedeniyle skorda one geçemedi. Bitime iki dakika kala 7 sayı ile (84-77) geri düşen Efes, Vasileiadis'in 7 sayısı ile eşitliği yakalayıp, bitime 6 saniye kala da Gordon ile one geçti. Brose molası ardından son hücum şansını yakalayan Brose Baskets, günün sıcak eli Jacobsen'in bomboş kaldığı pozisyonda isabet sağladığı 3 sayı ile sahadan galip ayrılan taraf oldu. Bu savunmada Efes savunması tam anlamıyla sınıfta kalırken, Jamar Smith'in topu eline aldığı andan itibaren pasın nedereye gideceği belli olduğu halde Jacobsen'in 3 sayı pozisyonunda bu kadar boş bırakılması affedilebilir bir hata değildi.
Casey Jacobsen 7/10 üç sayı isabetiyle 23 sayı ve Anton Gavel 4/4 üç sayı ile 17 sayı atarak Brose hücumlarını sırtlarlarken, Anadolu Efes'te Dusko savanovic 17 sayı, Jamon Gordon ve Scotty Hopson da 14'er sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder