23 Kasım 2013 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker TOP16'yı garantiledi

Turkish Airlines Euroleague'de Fenerbahçe Ülker fırtınası esmeye devam ediyor. Sarı lacivertli temsilcimiz grubundaki altıncı maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da Ukrayna ekibi Budivelnik Kiev'i de farkı yenerek namağlup ünvanını korudu ve TOP16'da mücadele etmeyi garantiledi. Özellikle ilk yarıdaki yüksek hücum yüzdesiyle sahadan 84-68 galip ayrılan Fenerbahçe Ülker böylece önündeki maçlarda daha rahat mücadele ederek geniş rotasyonunun derinlerindeki isimleri de daha fazla sahaya sürme şansı yakalamış oldu.
Dün gece Fenerbahçe Ülker özellikle ilk yarıda oldukça akıllı hücum etti. Rakip uzun Lavrinovic'in de erken faul almasından faydalanıp topu her fırsatta Vidmar ve Zoric ile buluşturan Kanarya, farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Bu ikiliye ilk çeyrekte Bogdanovic, ikinci çeyrekte de 3 sayı çizgisi gerisinden Ömer'in katkılarıyla oyunun rakip yarı alanında hiç zorlanmayan Fenerbahçe Ülker ilk devreyi 52-35 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkın açılmasında Ömer'in sahaya girmesiyle bir seviye daha yukarı çıkan savunma direncinin de hakıını vermek gerekiyor.
İkinci yarıda Fenerbahçe Ülker'in tıkır tıkır işleyen dişlileri biraz takılmaya başladı. Bunda farkın verdiği rehavet ve Budivelnik'in son çırpınışlarının etkisi büyüktü tabi. Salenga ile sayılar bulan konuk ekibe Vidmar, Bjelica ve Kleiza ile karşılık veren temsilcimiz ilk yarıdaki kadar iyi hücum edemese de, devre sonundaki 17 sayılık farkı final periyoduna taşımasını bildi: 68-51. Final periyodunda ise işler Fenerbahçe'nin istediği gibi gitti. İki takım da rahat sayı bulamazken, fark çeyreğin büyük bölümünde olduğu gibi korundu. Maçın sonlarına doğru  hem rehavet hem de daha az sure bulan isimlerin parked olması sonrası fark psikolojik 10 sayı sınırına yaklaşsa da, tecrübesini ve kalitesini sahaya yansıtan Fenerbahçe Ülker maçı 84-68 kazanmasını bildi.
Fenerbahçe Ülker rakibine karşı takım halinde ribaundlarda 40-30, asistlerde 21-13, iki sayılık isabetlerde ise 34-18'lik bir üstünlük kurarken, 3/20'lik üç sayılık isabetinin olumsuz etkisini maç boyunca nerdeyse hiç yaşamadı. Topu pota altına olması gerektiği zamanlarda indirip yakın mesafe sayıları bulan sarı lacivertlilerde, bu kritik asistlerden 6'sının takımın 4 numarası Nemanja Bjelica'dan gelmesi bir digger dikkat çekici istatistikti. Sarı lacivertlilerde Bojan Bogdanovic 9/10 iki sayı isabeti ile 20 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic en skorer isim olurken, Luka Zoric 15 sayı, Gasper Vidmar ise 12 sayı, 6'sı hücum 10 ribaund ile pota altını karartan isimler oldular.
Fenerbahçe Ülker böylece A Grubu'nda 6'da 6 yaparak TOP16'yı garantiledi. Şimdi önlerindeki Barcelona ve CSKA maçları her ne kadar liderlik ve duruş anlamında önemli olsa da, Obradovic'in çok fazla sure tanımadığı öğrencilerini sahada görmek açısından da eline oldukça değerli bir fırsat geçmiş oldu. Kalan dört maçı sarı lavicertliler ve kurt koçun en iyi şekilde değerlendireceğinden eminiz. Bu performansın TOP16 maçlarında da Kanarya'yı zirveyi taşıması da en büyük dileğimiz. 10 senedir uzak kaldığımız F4'da Fenerbahçe'yi görmek istiyoruz.
 

0 comments:

Yorum Gönder