10 Kasım 2013 Pazar

Fenerbahçe Ülker Bursa’da kaza yaptı

Lig ve Avrupa’da sezona fırtına gibi başlayan ve iki kulvarda da namağlup ilerleyen Fenerbahçe Ülker, ilk kaybı Bursa’da Tofaş karşısında yaşadı. Tofaş karşısında ikinci yarıda bocalayan kanarya, 89-81’lik yenilgiyle ligdeki namağlup ünvanını ve liderlik koltuğunu Bursa’da bıraktı. İki takımın da Avrupa kupası maçları nedeniyle zamanlama olarak iki takım için de elverişli bir zamanda oynanamayan maça Fenerbahçe Ülker, Euroleague’deki Partizan deplasmanının yorgunluğu ile çıkarken, Tofaş da Salı günü gideceği Rusya deplasmanı öncesi enerjisini optimum kullanma derdindeydi.
 
 
Maçın ilk çeyreği 22-18 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle geçerken, ikinci çeyreğin başında gelen 8-0’lık seri farkı 12 sayıya kadar çıkardı ve Fenerbahçe Ülker devreyi 43-35 önde tamamladı. İkinci devrede ise rüzgar tersine çevrildi. Çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe olmasına rağmen Denmon ve Balazic ile oyunda dengeyi kuran Tofaş özellikle Denmon’un dış şutları ile farkı kapattı ve final periyoduna girerken farkı 1 sayıya indirdi: 58-57. İlk yarıyı “0” çekerek tamamlayan Denmon, bu çeyrekle birlikte ritmini bulup yağmur gibi dış şut isabetleri kaydederken, geriden gelip maçı dengeye getiren Tofaş, momentumu da kendi tarafına çevirmiş oldu. Son çeyrekte karşılıklı sayılar izlenirken, Fenerbahçe’li oyuncuların son birkaç dakikada sayı bulmakta zorlanması sonrası Stipcevic’in sayılarıyla hakimiyeti eline alan Tofaş farkı açarak sahadan 89-81 galip ayrıldı. Tofaş bu galibiyetle Ural Ekaterinburg maçı öncesi moral kazanırken, Fenerbahçe Ülker de zorlu maratonda zaman zaman alabileceği yaralardan ilkini mümkün olduğunca zararsız bir şekilde almış oldu. Sarı lacivertliler hafta içinde JSF Nanterre’yi konuk edecekler.
Tofaş’ta Marcus Edward Denmon 6/10 üç sayı isabetiyle 26 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile maçın yıldızı olurken, Serhat Çetin 16 sayı, 7 asist, Jure Balazic 13, Rok Stipcevic 12 ve Doğan Şenli de 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Fenerbahçe Ülker’de ise 18 sayı, 8 asistle oynayan Emir Preldzic ve 17 sayı, 4 ribaund ile mücadele eden Bojan Bogdanovic yenilgiyi önleyemediler.

0 comments:

Yorum Gönder