30 Kasım 2013 Cumartesi

Fenerbahçe İspanya'da yenilgiyle tanıştı

Fenerbahçe Ülker Turkish Airlines Euroleague A Grubu’ndaki yedinci maçında İspanya deplasmanında  Barcelona’ya 94-81 yenilerek altı maçlık galibiyet serisine son verdi. Yedinci karşılaşmasında yenilgiyle tanışan Fenerbahçe Ülker ilk çeyrekte savunmada yaptığı hataların cezasını maçı kaybederek ödedi. Yenilgiye rağmen gruptaki liderliğini koruyan sarı lacivertliler İstanbul’daki 5 sayılık üstünlükten daha farklı yenildiği için ise ikili averajdaki avantajlarını kaybettiler.
 
 
 
Maç öncesi Kanarya’nın zor bir maç geçireceğini tahmin etsek de ilk çeyrekteki basketbolu kimsenin beklemediğini kabul etmek gerekiyor. Önce Navarro ardından da Nachbar’ı durduramayan Fenerbahçe Ülker, Papanikolaou’nun hırslı ve etkili oyununa da çözüm bulamayınca fark açılmaya başladı. Sarı lacivertlilerli temsilcimiz hücumda da önceki maçlardaki yüksek yüzdesinden uzak kalıp top kayıpları yapınca skoru dengede tutma şansını kaçırdı. Buna özellikle Nachbar’ın ortalamaları üzerindeki performansı ve takım savunmamızın Obradovic’i çıldırtacak derecede kötü olması da eklenince ikinci çeyreğin sonlarında fark 24 sayıya kadar çıktı: 52-28. Bu dakikadan sonra Bo McCalebb’in ateşlediği Fenerbahçe Ülker devre sonuna kadar 0-12’lik bir seri yakalayınca devre sonunda hiç olmazsa fakı daha makul seviyelere indirdi ve ilk yarı 52-40 olarak sonuçlandı.
Soyunma odası dönüşü de ilk yarının sonundaki performansına kaldığı yerden devam eden Fenerbahçe Ülker, McCalebb ve Preldzic’in skorer oyunuyla 5 dakika içinde farkı 4 sayıya kadar indirdi: 59-55. Oyuna ortak olan ve momentumun da kendi tarafında olmasıyla galibiyet ümitlerimizi artıran sarı lacivertliler savunmasını her geçen dakika artırırken, çeyreğin sonuna doğru Zoric’le gelen hücum faul ve top kayıpları tecrübeli İspanyol Devi’ne aradığı fırsatı yarattı. Ard arda gelen hataları iyi değerlendiren Barcelona birkaç dakikalığına oyun disiplininden çıkan temsilcimizin hatalarından iyi yararlandı ve son 10 dakikalık dilime 74-62 önde girdi. Final periyodunda Fenerbahçe Ülker savunmada çok gayretli olsa da hücum ritmini bir türlü bulamadı. Fark sürekli 10-15 sayı arasında gidip gelirken, zaman zaman Kenan Sipahi ve Bjelica’nın sayılarıyla geri döner gibi yapan sarı lacivertliler devamlılığı sağlayamadı ve sahadan 94-81 mağlup ayrılarak namağlup ünvanına Palau Blaugrana’da veda etti.
Fenerbhaçe Ülker’in Barcelona karşısında sadece üç oyuncuyla rakibine direnmeye çalıştığı maçta Bo McCalebb 3/3 üç sayı isabetiyle 22 sayı, Nemanja Bjelica 5/8 üç sayı isabetiyle 20 sayı, 11 ribaund ve Emir Preldzic  20 sayı, 6 ribaund, 4 asist karşılaşmayı tamamladılar. Barcelona’da ise Bostjan Nachbar 23 sayı, 9 ribaund ve Kostas Papanikolaou 18 sayı, 6 ribaund ile yıldızlaştılar. Takım istatistiklerinde ise Barcelona’nın ribaundlardaki 41-25 ve asistlerdeki 21-14’lük  üstünlüklerine engel olamayan Fenerbahçe Ülker için bu istatistiklerle yenilgi de kaçınılmaz oldu.

0 comments:

Yorum Gönder