6 Kasım 2013 Çarşamba

EuroChallenge Cup'ta kaldığımız yerden

Geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka ile final yaşadığımız ve kılpayı elimizden kaçırdığımız EuroChallenge Cup'a temsilcilerimiz bu sezon da başarılı bir başlangıç yaptı. F Grubu'nda mücadelesine başlayan Tofaş ve B Grubu'dan yer alan Royal Halı Gaziantep ilk maçlarından galibiyetle ayrıldılar.
Dün akşam ilk tur gruplarının açılış gecesinde Bursa'da Macar Fortress Jaszberenyi'yi konuk eden Tofaş ABD'li skoreri Marcus Denmon'un 27 sayılık performansıyla sahadan 86-72 galip ayrıldı. Maçı özellikle ikinci çeyrekte Denmon ve Balazic'in sayılarıyla koparan ve sonrasında rahat bir galibiyete ulaşan Tofaş'ta Denmon hücumdaki 27 sayısı yanında savunmada da 4 ribaund, 4 top çalma ile dikkati çekerken, Jure Balazic 13 sayı, Serhat Cetin 13 sayı, 5 assist ve Chinemelu Elonu da 11 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı
tamamladılar. Tofaş'ın maçtaki fazla dikkat çekmeyen yıldızı ise Evren Büker oldu. Hiç bir istatistik kategorisinde çift haneye ulaşamayan Evren maçı 7 sayı, 8 assist, 7 ribaund ile tamamlayarak çok yönlü oyunu ile Tofaş'ın galibiyetinde önemli pay sahibi oldu.
Kupadaki ikinci temsilcimiz Royal Halı Gaziantep ise geçen sene finalde Pınar Karşıyaka'yı 1 sayı farkla yenerek bu kupayı müzesine götüren Rus temsilcisi Krasnye Krylia'nın konuğu oldu. Avrupa kupalarındaki ilk maçında deplasmanda maça tutuk başlamasına ragmen, ikinci devre ile birlikte mücadelesini sertleştiren Royal Halı Gaziantep uzatmaya götürdüğü maçı iki uzatma sonunda 89-96 kazandı. Karşılaşmanın başında 13-0 geriye düşen Antep, bu şoku ilerleyen dakikalarla birlikte üzerinden atmaya başladı. Stevic'in sayılarıyla önce oyunu dengeye getiren temsilcimiz, devreyi 42-32 geride kapattıktan sonra üçüncü çeyrekte Borovnjak, final periyodunda ise Mutlu ile skoru da eşitledi ve normal sürenin sonunda skoru 71-71'e getirdi. Uzatma periyotları büyük çekişme içinde geçerken, 77-77 biten ilk uzatma sonrası, ikinci uzatma devresinde yüzdeli hücumlarıyla üstünlüğü eline geçiren temsilcimiz sahadan da 96-89 galip ayrılmasını bildi. Can Öğüt 20 sayı, 7 assist ve 6 ribaundla Antep'in en etkili ismi olarak dikkat çekerken, Dejan Borovnjak 17 sayı, 11 ribaund, 5 assist, Mutlu Akpınar ve Oliver Stevic 12'şer sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder