6 Kasım 2013 Çarşamba

Dixon sustu, Kaf Kaf Moskova'da dondu

Euro Cup'ta ilk üç maçını kazanarak haftaya E Grubu'nda lider olarak giren Pınar Karşıyaka, Rusya deplasmanında son çeyrekte rakibine teslim olarak ilk yenilgisini aldı. Sezona THY Euroleague hedefiyle giren ve bu doğrultuda iddialı bir kadro kuran Khimki Moscow karşısında maça yüzdeli hücumlarla başlayan Kaf Kaf, ilk çeyrekte farkı sürekli olarak 10 sayı civarında tutarak periyodu 15-23 önde tamamladı. Bugüne kadar oynadığı maçlarda yüksek dış şut yüzdesi ve Dixon'un üstün performansı ile farklı galibiyetler alan yeşil kırmızılılar ikinci çeyrekle beraber girmeyen şutlar sonrası zorlanmaya başladı. Tecrübeli oyuncuları Monia, Koponen ve Popovic'in sayıları ve pota altında Davis'in etkili oyunuyla farkı kapatan ev sahibi ekip devre sonunda skorda üstünlüğü yakalayarak soyunma odasına 37-34 önde gitti. İkinci periyotta savunmada oldukça zorlanan Kaf Kaf özellikle Gelabale karşısında çaresiz kalırken, yapılan fauller çeyreğin son dakikalarında rakibe çizgiden oldukça fazla olanağı tanıdı. Üçüncü çeyrekte de hücumda zorlanan Karşıyaka, Diebler'in hayat veren iki üçlüğü ve Batista'nın sayılarıyla oyundan kopmadı ve son çeyreğe 52-51 geride girdi. Final periyoduna isabetsiz şutlar ve top kayıplarıyla başlayan Kaf Kaf, kısa sürede rakibin farkı çift hanelere çıkarmasına engel olamadı. Bugün gününde olmayan Dixon'un da ısrarla çember dövmeye devam etmesi (0/7 üç sayı) sonrası düzenden iyice çıkan yeşil kırmızılılar sahadan 80-66'lık skorla mağlup ayrıldı. Özellikle son birkaç dakikada yeşil kırmızılıların oyundan kopması ve tek maçlı sistemmiş gibi averajı düşünmeden savunmayı bırakması ise tek hanelerde bitebilecek bir maçın 14 sayıya kadar yükselmesine neden oldu.

Pınar Karşıyaka bu maçla birlikte bir kez daha Dixon'un bedenen ya da ruhen sahada olmadığı anlarda oyun kurmakta ne kadar zorlandığını bir kez daha gösterirken, ABD'li guardın 8 assist, 3 top çalmasına ragmen skorer yönünü sahaya yansıtamadığı günler Kaf Kaf'ın galibiyet alması için bir B planına ihtiyacı olduğu tescillenmiş oldu. Bunun yanında Rus ekibinin 10 top kaybından 8'i Karşıyaka'nın top çalmalarından gelirken, aynı oranın Karşıyaka çephesinde 13'e 4 olarak kalması, yeşil kırmızılıların basit hatalarla yaptığı top kayıplarını gözler önüne serdi.
Pınar Karşıyaka'da Esteban Batista 20 sayı, 6 ribaund ile en skorer isim olurken, Jon Diebler 19 sayı, Leo Lyons ise 15 sayı ile mücadele ettiler. Son olarak da bugüne kadar dış şutlarıyla hava bulan ve yüzdeli şutlarıyla dikkat çeken Kaf Kaf bu akşam 3 sayılık atışlarda 5/21'lik bir oran elde etti. Bu da sezon başından beri söylediğimiz dış şuta dayalı oyunun risklerini yaşayarak görmemize neden oldu. Khimki Moscow'da ise Paul Davis 18, Sergey Monia 14, Mickael Gelabale ve Egor Vyaltsev de 11'er sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder