4 Kasım 2013 Pazartesi

Cimbom'a Jawai'den kötü haber

Beko Basketbol Ligi'nin iddialı ekiplerinden Galatasaray Liv Hospital'a tecrübeli pivotu Nathan Jawai'den kötü haber geldi. Muhteşem bir performans sergilediği Olympiakos maçı sonrası rahatsızlanan ve tedavi altına alınan Avustralyalı oyuncunun rahatsızlığı sarı kırmızılı takım tarafından yapılan resmi açıklama ile resmiyet kazandı. Öncelikle kalp rahatsızlığı sanılan; fakat sonrasında boyun tramvası olarak tanımlanan problemin "boyun bölgesinde tramvaya bağlı damar tıkanması" olduğu belirtildi. Jawai'nin tekrar günlük hayatına döndüğü belirtilirken, sahalara dönmesinin ise 3-6 ayı bulacağı açıklandı. Jawai'nin sakatlığı sonrası Mensah-Bonsu ile anlaşan Galatasaray'da Mensah-Bonsu'nun üzerine düşen yük böylece daha da artarken, sakat olan Furkan'ın durumu da daha önem kazanmış oldu.
 
Galatasaray Liv Hospital'den Jawai'nin rahatsızlığı ile ilgili yapılan resmi açıklamanın orjinal metni ise şu şekilde:


"Olympiakos’la oynadığımız THY Euroleague karşılaşması sonrası rahatsızlanarak Liv Hospital’e kaldırılan sporcumuz Nathan Jawai’nin acil dönem tedavisi tamamlanmıştır.
Sporcumuza boyun bölgesinde travmaya bağlı damar tıkanıklığı tanısı konmuştur. Yapılan idrar ve kan tetkiklerinde herhangi bir yasaklı madde, keyif verici madde, kilo düşürmeye ve performans artırmaya yönelik bir madde tespit edilmemiştir.
Şu anda medikal ilaç tedavisi devam etmekte olup, profesyonel spor dışı günlük normal yaşantısına dönmüştür.
Sporcumuzun tam olarak fiziksel iyileşme süresi olarak “3–6 aylık bir süre” öngörülmektedir.


Liv  Hospital tüm çalışanlarına ilk andan itibaren gösterdikleri yakın ilgi ve özen, başarıyla sonuçlandırdıkları tedavi için teşekkür ederiz. Sporcumuzu mümkün olan en kısa zamanda yeniden salonlarda, sağlıklı ve üstün performans içinde görmek en büyük arzumuzdur."

Op. Dr. Adnan Bağrıaçık
Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takım Doktoru

0 comments:

Yorum Gönder