11 Kasım 2013 Pazartesi

Cimbom'a darbe üzerine darbe

Sezon başından beri sakatlıklarla boğuşan ve geniş kadrosunun avantajını bir türlü kullanamayan Galatasaray Liv Hospital, bu akşam Beko Basketbol Ligi beşinci haftasının kapanış maçında deplasmanda Türk Telekom'a 70-64 yenilerek bu sezonki ikinci yenilgisini aldı. Yenilginin yanında maç sırasında Ersin Dağlı ve Jamont Gordon'un da sakatlanmasıyla ayrı bir darbe daha alan Cimbom, hem lig hem de Euroleague serüveni için kara kara düşünmeye başladı.


İlk yarısı başabaş geçen maçın ilk yarısını 35-36 Galatasaray önde tamamlarken, üçüncü çeyrekte hücum ribaundlarındaki etkinliği sayesinde ikinci şans sayıları bulan Telekom, skorda öne fırladı: 53-48. Final periyodunda da yaptığı sert savunma ile sarı kırmızılılara kolay sayı imkanı veremeyen ve üstünlüğünü koruyan Telekom, Ümit Sonkol'un sayıları ve Galatasaray'ın ard arda yaptığı hatalar sonrası sahadan 70-64 üstün ayrıldı.
Türk Telekom'da Kerem Tunçeri 15 sayı, 5 assist, Ümit Sonkol 11 sayı ve Luka Bogdanovic de 10 sayı, 8 ribaund ile galibiyette önemli rol oynarlarken, Galatasaray Liv Hospital'de Pops Mensah-Bonsu 11 sayı, 6 ribaund, Zoran Erceg, Göksenin Köksal ve Ersin Dağlı ise 10'ar sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

Yazının başında bahsettiğimiz gibi Galatasaray bu maçta yenilgiden çok iki as oyuncusu Jamont Gordon ve Ersin Dağlı'nın sakatlıklarıyla yıkıldı. Cenk, Furkan ve Ender'in sakatlığı henüz yeni geçmiş ve kadroya dahil olmuşlarken, bu sefer de Gordon'un bağlarındaki esneme nedeniyle 1 ay, Ersin'in ise ayağındaki kırık nedeniyle 3 ay parkelerden uzak kalacak olması sarı kırmızılılara zorlu Euroleague & TBL serüveninde önemli bir darbe vurdu.
Sakatlık zaman zaman bazı takımları ciddi anlamda zorlasa da, bir sezonun yarısı bile geçmemişken, kadrosundaki oyuncuların yarısından fazlasının sakatlık geçirmiş olması, Galatasaray'ın sezon öncesi yaptığı çalışmaların ne kadar sağlıklı olduğu, aşırı yükleme söz konusu olup olmadığı sorularını akla getirdi. Bu sakatlıkları geniş kadrolu Galatasaray değil de, dar bütçeli başka bir takım yaşamış olsa, kadroda oynatacak oyuncusu kalmaz, teknik kadro da ipin ucuna gelirdi.
Önümüze bakacak olursak da, Galatasaray'da her oyuncunun özellikle Euroleague'de oynanacak maçlarda iki kişilik oynaması gerekiyor. Hele ki, zaten birçok maçta iki kişilik oynayan Gordon'un yokluğu düşünüldüğünde sarı kırmızılıları zorlu bir dönem bekliyor.
Bu arada Telekom'un galibiyetinin de güme gitmemesi lazım. Sezon başından beri bir türlü istenen basketbolu sahaya yansıtamayan Telekom, biraz savunma yapıp, mücadelesini artırınca çok değerli bir galibiyet aldı. Aynı zamanda Vrankovic'in arkasında olduğunu açıklayan yönetimin de işini bir sure daha kolaylaştırmış oldular. Bakalım önümüzdeki günler Ankara ekibi için neler getirecek?

0 comments:

Yorum Gönder