28 Kasım 2013 Perşembe

Cimbom Olympiakos'a direnemedi: 72-54

Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda zirve mücadelesi veren temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital grubundaki yedinci maçında Yunanistan deplasmanında Olympiakos karşısında 72-54’lük ağır bir yenilgi alarak gruptaki üçüncü yenilgisini elde etti. Bu yenilgiye rağmen grupta ilk iki iddiasından birşey kaybetmeyen Galatasaray, sahaya koyduğu silik basketboluyla önündeki maçlar için ümit vermedi. Son çeyreği olaylı geçen maçta 3 oyuncu diskalifiye edilirken, Printezis ve Begic ile birlikte oyundan atılan Mensah-Bonsu’ya verilecek ceza da sarı kırmızılıların gruptaki konumu için belirleyici bir unsur olacak.
 
 
Maçın ilk 12-13 dakikasında Olympiakos’un maçı alıp götürmesine izin vermeyen, hatta ikinci periyodun başındaki performansıyla oyuna dengeyi getiren Galatasaray Liv Hospital, çeyreğin ortalarından itibaren yaptığı birkaç hata sonrası oyun disiplininden koparak maçın geri kalanını Olympiakos için bir antrenman maçına çevirdi. İkinci çeyreğin başındaki 8-2’lik serisi sonrası skoru 20-20’ye getirecek fast break’te Malik Hairstone ile top kaybı yapan Galatasaray için bu dakika adeta maçın dönüm noktası oldu. Arroyo’yu iyi kilitleyen Olympiakos, Dunston, Petway ve Spanoulis’in sayılarıyla farkı açmaya başladı. Galatasaray hem savunmada hem hücumda oldukça düzensiz bir takım görüntüsü verirken, biraz Furkan biraz da Sinan’ın çabaları farkın açılmasına engel olamadı. Arroyo’nun iyi savunulduğu bir günde sarıkırmızılıların en büyük skor opsiyonu olarak Sinan’ın eline bakması, Galatasaray’ın bugünkü oyunu için en iyi açıklama olabilir. İkinci yarıda oyuna hareketlilik getirmeye çalışan Ender’in çabalarından da sonuç gelmemesi sonrası son çeyreğe 59-35 geride giren sarı kırmızılı temsilcimiz final periyodunda ciddiyeti kaybeden Yunan ekibinin yaptığı kop kayıpları sonrası farkı 20 sayının altına indirse de sahadan 72-54 mağlup ayrıldı.

Bu arada maçın son çeyreğindeki bir ribaund mücadelesinde Begic’in dirsek atmasına sinirlenen ve adeta deliye dönen Mensah-Bonsu ile Begic arasında yaşanan yumruklaşmaya Printezis’in de katılması sonucu bu üç oyuncu da sahadan atıldı. Diskalifiye edilen Bonsu’nun ekstra birkaç maç da ceza alacağını düşünürsek, zaten SOS veren Galatasaray pota altının grubun kalan maçlarında önemli bir eksiği olacak gözüküyor. Mensah Bonsu gibi tecrübeli bir oyuncuya yakışmayan bir davranış oldu.
Böyle antrenman havasında geçen bir maç sonrası iki takımı istatistiksel anlamda karşılaştırmak çok mantıklı olmasa da, Galatasaray’da Arroyo’nun iyi savunulması sonrası bulunamayan boş şutlar ve ilk üçlük isabetin final periyodunda gelmesi sarı kırmızılıları olumsuz etkiledi. Bunun yanında temsilcimiz sadece 7 asistte kalırken, Olympiakos’ta bu sayı 20’yi buldu. Son olarak da belki de en can alıcı nokta: Galatasaray’ın bulduğu 54 sayının 20’si serbest atış çizgisinden geldi. Bu da saha içinde 34 sayı demek oluyor. Saha içinden 34 sayıda kalarak Pire’de Olympiakos’a karşı kazanmak imkansız. Hele ki rakip 69 sayı atıyorsa.

0 comments:

Yorum Gönder