15 Kasım 2013 Cuma

Alkışlarınızla Fenerbahçe Ülker

Turkish Airlines Euroleague bu sezon yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe Ülker, A Grubu'ndaki beşinci maçında Ülker Arena'da konuk ettiği JSF Nanterre'yi 83-66 mağlup ederek namağlup  ünvanını ve liderlik koltuğundaki yerini korudu. Maçın ilk çeyreği sonunda yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar sürdüren; fakat uzun sure maçı koparamayan Fenerbahçe, son 3-4 dakikadaki serisiyle maç sonunda 17 sayılık farkı yakalamayı başardı: 83-66.
 
 
Maç karşılıklı sayılar ve karşılıklı serilerle başlarken, ilk çeyreğin son dakikasına 19-19'luk eşitlikle girildi. Çeyreğin sonuna Zoric ve Bo ile 4 sayı sığdırıp çeyreği 23-19 önde kapatan Fenerbahçe Ülker, ikinci çeyreğin başında da agresifleşen savunmasıyla serisini 11-0'a yükseltti: 30-19. Bu çeyreğin ilk 3 dakikasında sayı olmazken, sert savunma yapan temsilcimiz ilk 5 dakka boyunca potasında sayıya izin vermedi. 11-0 sonrası Gladyr ile sayılar bularak toparlanan Fransız ekibi karşısında devre sonuna kadar farkı koruyan sarı lacivertli temsilcimiz devreyi 44-32 üstün tamamladı.
Soyunma odası dönüşü Bogdanovic, Bjelica ve Zoric'in sayılarıyla farkı koruyan Fenerbahçe Ülker, 51-37'den sonra Daniels ve Thomas'ın pota altından bulduğu sayılara engel olamayınca, Nanterre 0-8'lik bir seri yakaladı. Bu seri Barcelona'yı da deplasmanda yenmiş Nanterre'yi İstanbul'dan da bir galibiyetle dönmesi için ümitlendirse de karşılık 7-0'lık Fenerbahçe serisi şeklinde gelince son 10 dakikaya 58-50 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle girildi. Nanterre'nin direnci final periyodunun ilk dakikalarında da devam etti. Özellikle Ali Traore'nin pota altında aynı hücum seti sonrası bulduğu ard arda sayılarla 4 dakika kala farkı 4 sayıya indiren Fransız temsilcisi (65-61), Foster ile skoru 68-64'e getirdi. Bu dakikada Emir Preldzic'in savunmadaki top çalma ve bloğu sonrası silkinen ve pek alışkın olmadığımız şekilde McCalebb'den gelen kritik 3 sayılık basket sonrası havaya giren Fenerbahçe Ülker, Nanterre hücumlarında ard arda kaçan dış şutlar ve Bogdanovic'in sayıları ile gelen 15-2'lik bir seri sonrası karşılaşmayı 83-66 kazandı.
Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 20 sayı, 4 ribaund, 3 assist, 3 top çalma ile galibiyette önemli rol oynarken, Emir Preldzic 16 sayı, 4 assist, Nemanja Bjelica 15 sayı, 6 ribaund ve Bo McCalebb de 10 sayı, 6 ribaund, 4 asistle mücadele ettiler. Nanterre'nin en skorer oyuncusu ise 20 sayı ile pota altında oldukça etkili olan Ali Traore oldu.

0 comments:

Yorum Gönder