25 Ekim 2013 Cuma

Cimbom'un nefesi Oly'ye yetmedi

Turkish Airlines Euroleague'de Olympiakos'u konuk eden Galatasaray Liv Hospital, son şampiyon karşısında kötü başladığı maçı çevirme fırsatını yakalamasına ragmen, son çeyreklerin takımı Yunan Devi'ne karşı son hamleyi yapamayarak sahadan boynu bükük ayrıldı: 67-78


Karşılıklı sayılarla başlayan maçta 7-6 one geçtikten sonra Olympiakos'un sert savunması karşısında zorlama şutlar deneyen ve dağınık hücum eden Galatasaray Liv Hospital, savunma tarafında da Spanoulis'e çözüm bulmakta zorlanınca 0-13'lük seriyi potasında görmekten kurtulamadı. Çeyreği 11-22'lik skorla geride kapatan Cimbom Dunston ve Spanoulis'i durduramayınca fark 16 sayıya kadar çıkarken, devre de 30-42 Yunan ekibinin lehine sonuçlandı. Deplasmanda kazanılan Siena maçının anahtarı olan yüksek dış şut yüzdesini bu maça yansıtamayan temsilcimiz ilk yarı boyunca 3 sayı isabeti bulamazken zorlama şut denemeleri soyunma odasına giderkenki farkın önemli nedenlerinden biriydi.

Soyunma odası dönüşü sahada görmeyi beklediğimiz Carlos Arroyo basketbolu vardı. İlk yarıda beklentilerin altında kalan PortoRiko'lu üçüncü çeyrekle birlikte hem atmaya hem attırmaya başlayınca Galatasaray farkı hızla kapatmaya başladı. Olympiakos'a kolay sayı imkanı vermeyen Cimbom, pota altında Jawai'nin de devreye girmesiyle çeyrek sonuna doğru ilk kez 57-56 one geçti. Final periyoduna taraftarın artan desteği ile giren sarı kırmızılılar karşılıklı sayılarla başlayan son 10 dakikanın ortalarında yorgunluk belirtileri göstermeye başladı. İçeri penetre etmek yerine kolaya kaçıp el üzeri şutların başlaması ve savunmada ayakların yavaşlaması sonrası hem sayı bulamayan hem de rakibe 0-10'luk bir seri veren Galatasaray Liv Hospital, geriden gelip kazanma noktasına kadar getirdiği maçta sahadan 67-78 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla gruptaki ikinci maçında yenilgiyle tanışan Galatasaray'da Nate Jawai 22 sayı, 5 ribaundla en skorer isim olurken, Ersin Dağlı ve Carlos Arroyo da 10'ar sayı kaydettiler. Olympiakos'ta ise Vassilis Spanoulis 18 sayı, 3 assist, Matthew Lojeski 15 sayı, 5 ribaund ve Brent Petway da 11 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

Dip not: Galatasaray Liv Hospital'da Türk basketbolculardan Göksenin Köksal 14 dakika ile en çok sure alan isim olurken, Spanoulis'e yaptığı savunmayla, 5 sayı ile tamamladığı maçın üçüncü çeyrekte dengeye gelmesinde önemli rol oynadı. Sarı kırmızılıların digger Türk oyuncuları Furkan 6, Ender 7, Sinan da 4 dakika sure alırlarken,  3 oyuncu da sayı kaydedemedi. Olympiakos'ta ise Yunan oyuncular takımdaki toplam sürenin yarısında sahada yer alırken, 78 sayının 36'sına imza attılar.

0 comments:

Yorum Gönder