31 Ağustos 2013 Cumartesi

Kenan Sipahi'de mutlu sona doğru

Tofaş'ın genç yıldızı Kenan Sipahi'nin Fenerbahçe Ülker ile 3+1 yıllık anlaşmaya vardığı söylentilerinin artması ve bu söylentilerin pazartesi günü sözleşme imzalanacağı iddialarına kadar varması üzerine biz de bu gelişmeyi paylaşma gereği duyduk. Geçtiğimiz sezonu Tofaş forması altında Beko Basketbol Ligi'ni 7 sayı, 2.8 asist, 2 ribaund istatistikleriyle tamamlayan, özellikle de bu yaz U18 Avrupa Şampiyonası'ndaki MVP performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve Türk basketbolunun gelecekteki yıldızlarından biri olarak gösterilen Kenan böylece kariyerinde önemli bir adım atmış oluyor.
Kenan'ın pazartesi günü atacağı söylenen imza onun kariyerine önemli bir yön belirleyeceği kesin. Keskin bir viraj. Fakat önemli olan bundan sonrası. Hem Kenan'ın genç yaşta gelen bu imza sonrası oyununu, kişiliğini ve gelişimini nasıl sürdüreceği, hem de sarı lacivertli forma altında ne kadar süre alacağı merak konusu. Geçmişte Anadolu'dan İstanbul'a gelen birçok genç basketbolcunun, bir türlü yakalanamayan başarı arzusu ile gençleri geri plana atan Euroleague takımlarının benchlerinde körelip, yıldız adaylığından "bench warmer"a döndüğü örneklerinin var olduğunu da düşünürsek, genç yetenek avcısı Obradovic'in Kenan'ı nasıl değerlendireceği merak konusu.
Şimdi öncelikle pazartesi günü gelecek imzayı bekliyoruz. Ardından da Kenan'ın Fenerbahçe Ülker serüvenini ve umuyoruz ki milli takımda ilerleyen yıllarda beklediğimiz şampiyonluklara sürükleyici performansını takip ediyor olacağız.

0 comments:

Yorum Gönder