23 Temmuz 2013 Salı

EuroBasket 2013 Aday Kadroları-5: Finlandiya, Sırbistan, Rusya

FİNLANDİYA

Roope Ahonen, Joonas Cavén, Samuel Haanpää, Shawn Huff, Antti Kanervo, Ville Kaunisto, Mikko Koivisto, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Gerald Lee Jr., Carl Lindbom, Erik Murphy, Kimmo Muurinen, Vesa Mäkäläinen, Hanno Möttölä, Antto Nikkarinen, Antti Nikkilä, Matti Nuutinen, Teemu Rannikko, Sasu Salin, Emir Sulejmanovic, Samuli Vanttaja, Ilkka Vuori.

Yorum: Eurobasket 2011'de biraz şaşırtıcı bir performans göstermişlerdi. Takımın yıldızı Petteri Koponen takımı için çok önemli bir oyuncu, her şeyi yapıyor. Bu sezon onun yanına şutör guard olarak Union Olimpija'da iyi bir sezon geçiren Sasu Salin gelecek. İyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Üç numara olarak Gerald Lee Jr. - Huff ikilisinden birini göreceğiz tahminen. Pota altında eksiği olan bir takım Finlandiya. Tecrübeli uzun Hanno Möttöla dışında kayda değer bir uzun yok kadroda. Bu da onlara iki sezon önce yaşattığı gibi büyük problemler yaşatacaktır.
SIRBİSTAN

Nenad Krstic, Milos Teodosic, Nemanja Bjelica, Rasko Katic, Vladimir Stimac, Vladimir Lucic, Dejan Musli, Stefan Markovic, Vasilije Micic, Nemanja Nedovic, Vladimir Micov, Bogdan Bogdanovic, Danilo Andjusic, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Milan Macvan, Dusko Savanovic, Nemanja Dangubic, Stefan Bircevic, Djordje Gagic.

Yorum: Sırbistan her zamanki gibi favori bir takım. Teodosic'in gelip gelmeyeceği sakatlık durumları yüzünden daha tam kesin değil. O da sinirlenmediğinde, düzen dışına çıkmadığında takımın her şeyi durumunda. Bunların dışında takımı biraz daha gençleştirmişler. Nemenja Bjelica, bir önceki şampiyonada kadroya dahil edilmişti. Şimdi özellikle de Caja Laboral'daki performansıyla daha da çok süre alacaktır. Dejan Musli, Nemenja Nedovic, Bogdan Bogdanovic, Danilo Andjusic, Dejordje Gagic gibi genç oyunculardan iki-üç tanesi kadroya dahil edilecektir bu sezon gösterdikleri performanslarla.
Erceg, Velickovic, Macvan, Savanovic gibi oyuncular (Krstic'i söylemiyorum bile) pota altında büyük avantaj kazandıracaktır ancak aynı şeyi kısa rotasyonu için söylemek zor. Teodosic sinirlenip, kontrolden çıktığında onun yerine alabilecek bir kısa yok kadroda. Bu da müthiş olan kadrolarının gücünü biraz azaltmakta yine de en önemli favorilerden biriler. 

RUSYA

Alexey Shved, Timofey Mozgov, Vitaly Fridzon, Dmitry Khvostov, Sergey Monya, Aleksey Zhukanenko, Yegor Vyaltsev, Anton Ponkrashov, Evgeny Voronin, Andrey Vorontsevich, Dmitry Sokolov, Maxim Grygoryev, Sergey Bykov, Valery Lykhodei, Semen Antonov, Nikita Balashov, Dmitry Kulagin, Sergey Karasev.

Yorum: Andrei Kirilenko, Viktor Khryapa ve Sasha Kaun aday kadroda yok ve daha genç bir kadro izleyeceğiz. Takıma da önderliği Alexey Shved, Timofey Mozgov ve Vitaly Fridzon yapacaktır. Güçleri düşmüş durumda ve bazı pozisyonlarda büyük eksikleri var. Bakalım Katzikaris yönetiminde bu genç sayılabilecek kadroyla neler yapabilecekler? 

0 comments:

Yorum Gönder