20 Temmuz 2013 Cumartesi

EuroBasket 2013 Aday Kadroları-4: Almanya, Letonya, İtalya

ALMANYA
Philipp Neumann, Karsten Tadda, Maik Zirbes, Philipp Schwethelm, Per Günther, Bastian Doreth, Andreas Seiferth, Robin Benzing, Heiko Schaffartzik, Philip Zwiener, Nicolai Simon, Johannes Lischka, Alex King, Tibor Pleiß, Niels Giffey, Patrick Heckmann, Lucca Staiger.

Yorum: Almanya genç bir kadroyla geliyor Slovenya'ya yeni koçları önderliğinde. Gençlerle gelmelerine rağmen Dennis Schröder-Elias Harris ve daha birkaç yetenekli ve genç Alman oyuncu da kadroda yok. Bu durumda Benzing, Schaffartzik ve Pleiss'ın ellerinde bir takım izleyeceğiz. Gruptan çıksalar dahi, ikinci turdan ileriye gitmeleri çok zor görünüyor.

LETONYA

Zanis Peiners, Edgars Jeromanovs, Janis Strelnieks, Kristaps Janicenoks, Janis Blums, Martins Laksa, Dairis Bertans, Mareks Mejeris, Rihards Kuksiks, Janis Timma, Andris Biedrins, Martins Meiers, Davis Bertans, Arturs Berzins, Rolands Freimanis, Kaspars Berzins, Andrejs Selakovs.

Yorum: EuroBasket 2013'e fena olmayan bir kadroyla katılıyorlar. Janis Blums, Kuksiks ve Biedrins takımın göze çarpan oyuncuları. Davis Bertans'ın da sakatlığıyla birlikte yine favori olduklarını söyleyemeyiz. İkinti tura çıkmaları büyük bir sürpriz olmayacaktır ama oradan ilerilere gelmeleri zor görünüyor. Tabii ki iyi bir kimya kurarlarsa potansiyelli bir takım olduklarını göstereceklerdir.

İTALYA

Pietro Aradori, Andrea Bargnani, Marco Belinelli, Daniele Cavaliero, Andrea Cinciarini, Marco Cusin, Luigi Datome, Alessandro Gentile, Angelo Gigli, Daniel Hackett, Stefano Mancinelli, Nicolo Melli, Giuseppe Poeta, Achille Polonara, Guido Rosselli, Luca Vitali.

Yorum: İtalyanlar klasik kadrolarına yakın bir kadro açıklamışlar ancak Bellinelli'nin gelip gelmeyeceği belli değilken, Gallinari'nin sakatlığı devam ediyor. Aslında takımı sadece Bargniani'nin önderliğine bırakmak, işe yarayabilir çünkü bir önceki Eurobasket'ten de hatırlayacağımız gibi oyunkurucu Hackett topu alıp gidiyordu, Gallinari topu alıp gidiyordu, Bellinelli topu alıp gidiyordu. Ortada saçma sapan bir oyun vardı ve hemen de elenmişlerdi. Şimdi daha iyi bir düzenin kurulma ihtimali doğabilir. İyi bir takımlar ve turnuvanın ilerleyen turlarında görebileceğimiz bir takımlar.

1 yorum: