13 Temmuz 2013 Cumartesi

Cenk Akyol bizim için artık hep milli

Avrupa Şampiyonası’da mücadele edecek Türk Milli basketbol takımı 20 kişilik aday kadrosu açıklandıktan sonra, kadroda yer alan ve almayan oyuncular tartışması da başlarken, bu tartışmaların başrolünü Cenk Akyol aldı. Milli basketbolcunun aday kadroya alınmamasında,Galatasaray’ın şampiyonluğu kazanmasının ardından yaptığı röportaj sırasında Gezi olaylarındaki tavrından dolayı NTV’ye tepkisinin etkili olduğuna inanan birçok basketbolsever tarafından tepkiyle karşılanan bu tercih Türk basketbol gündeminin zirvesine oturdu. Hatırlanacağı üzere Cenk Akyol final serisinin son maçındaki başarılı performansı ardından yapılan röportaja NTV mikrofonunu istememiş ve ancak mikrofon uzaklaştırıldıktan sonra röportaj vermişti.


Cenk’in bu dik duruşu birçok basketbolsever tarafından takdirle karşılanırken, başarılı oyuncu bu hareketiyle milli takım kadrosuna alınmayarak Avrupa Şampiyonası’ndan uzak kaldı. Federasyon ve Tanjevic açıklamalarında çelişkili ifadeleriyle olayın siyaset dışı olduğu iddialarında güven vermezlerken, play-off’ların en güvenilir bileğinin Eurobasket 2013’ten uzak kalması da milli takımın olumsuzlar hanesini şişirdi.
Kişisel olarak ise yıllardır Cenk Akyol’un beklendiği ölçüde ilerleyemeyen bir oyuncu olduğunu ve milli takıma bir katkısı olmadığını düşünen ve bunu her zaman açıkca savunan biri olarak, Cenk’in kariyerinin en başarılı yılında ve en formda olduğu anda kişisel ya da siyasi nedenlerden dolayı milli takımdan kesilmesini doğru bulmuyorum. Siyasi nedenler ve hırsların spora bu şekilde dahil olarak milli başarının dahi önüne geçmesini ise net bir dille kınıyorum. Umarım Türk basketboluna bu kara lekeyi sürenler ve bunda payı olanlar bir an önce kirli ellerini basketbolumuz ve ülkemizi üzerinden çekerler. Bu seneye kadarki iddialarımın aksine Cenk Akyol artık benim gözümde her an Türk Milli Takımı’nın bir parçasıdır.

0 comments:

Yorum Gönder