11 Mayıs 2013 Cumartesi

Oly'nin Rus aşkı bir başka


Dün akşam Londra O2 Arena'da başlayan Turkish Airlines Euroleague Final Four'unun ilk maçında geçen senenin finalistleri CSKA Moskova ve Olympiakos karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon İstanbul'daki finalde farklı geride sürdürdüğü maçı ikinci devredeki geri dönüşüyle kazanan Olympiakos bu sefer rakibi karşısındaki psikolojik üstünlüğünü maçın başından itibaren sahaya yansıtıp 69-52'lik skorla finale adını yazdırdı.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 8. dakikasında Kristic'in smacıyla 17-16 öne geçen CSKA, bu smaç sonrası gelen 8-0'lık Oly serisi sonrası kaybettiği skor üstünlüğünü maç boyunca tekrar yakalamak için uğraştıysa da sonuç çıkmadı. Olympiakos ise Toedosic'i kilitleyip Sırp yıldızı düzen dışına çıkmaya zorlayarak CSKA'nın ana hücum hattını tıkamış oldu. Yunan temsilcisinde pota altında Hines, Antic ve Shermadini'nin de etkinliği sonrası fark giderek açılırken, CSKA'da bu üçlüye karşı sadece Kaun direnç gösterebilince devre 40-28 Olympiakos üstünlüğüyle tamamlandı.
Soyunma odası dönüşü maç 5-0'lık Olympiakos serisiyle başlarken, bu seriye Kaun ve Weems'ten gelen 0-6'lık CSKA serisi Ruslar'ı umutlandırdı. Fakat CSKA sert Olympiakos savunması karşısında sayı bulmakta zorlanıp top kayıplarına devam edince, devreye giren Hines ve Antic final periyoduna girerken Olympiakos'un 53-36 önde olmasını sağladı. CSKA 3. çeyrekte sadece 8 sayı bulabilirken bu sayıların tamamı serbest atışlardan geldi. Final periyodunun ilk dakikalarında son kozlarını oynayıp farkı kapatmaya çalışan CSKA, etkili Yunan savunması karşısında başarılı olamayıp Perperoglou'nu da durduramayınca son dakikalarda rölanti bir havada geçen maçı 69-52 kazanan Olympiakos finale adını yazdıran ilk isim oldu.
Olympiakos'ta 13 sayı, 10 ribaund ile maçın yıldızı olan Kyle Hines en etkili isim olurken, Pero Antic de yine 13 sayı ile ona eşlik etti. CSKA'da ise Sasha Kaun 13, Victor Khryapa ise 11 sayı ile mücadele ettiler.

0 comments:

Yorum Gönder