27 Nisan 2013 Cumartesi

EuroChallenge'ta Kaf Kaf finalde

Pınar Karşıyaka dün akşam EuroChallenge Cup Final Four ilk maçında sahasında konuk ettiği Alman EWE Baskets Oldenburg'u 66-62 mağlup ederek adını finale yazdırdı ve Efes Pilsen ve Beşiktaş'tan sonra erkek basketbolunda 3. kez kupayı ülkemize getirme mücadelesi yapmaya hak kazandı. Karşıyaka Arena'yı tıklım tıklım
dolduran taraftarı önünde bilindik hücum düzeninden uzak oynayan; fakat yaptığı savunmayla rakibinin de oyununu bozan Kaf Kaf, son çeyrekte Dixon'un etkinliğiyle galibiyete uzandı.
Ligde ertelenen Anadolu Efes maçı nedeniyle 12 gündür maç yapmayan ve hücum ritmi bozulmuş gibi görünen Pınar Karşıyaka ilk çeyrekte Thomas ile pota altını iyi kullansa da Paulding ve Chubb'a önlem almakta gecikince çeyrek 17-17 sonuçlandı. İkinci çeyreğin başında zaten kenardan oyuna giren Aminu'nun 3 faulle kenara gelmesiye oyun planı değişen Kaf Kaf bu çeyrekte savunmasını sertleştirip kolay sayı imkanı vermese de maçı alıp kopartabilecek hücum performansını sergilemekte zorlandı. Devrenin bitimine 2 dakika kala skor 30-25'e gelse de son darbeyi vuramayan Karşıyaka soyunma odasına sadece 2 sayı farkla üstün gidebildi: 30-28.
Soyunma odası dönüşünde ne seyirci ne de takım konsantre olabilmişken ard arda sayılar bulan Alman ekibi, serisini 0-10 yaparak 30-35 öne geçti. Ufuk Sarıca molası sonrası Dixon'un 6 sayılık serisiyle tekrar maça ortak olan Kaf Kaf, seyircisinin de devreye girmesiyle ritmini bulsa da Paulding ve Kramer'den gelen ekstra sayılara engel olamayınca son çeyreğe girerken fark sadece 1 sayıydı: 47-46. Bu çeyrekte Aminu 5 faulle oyun kenarına gelirken, bu pozisyonun bir öncesinde kendisine yapılan faulün görmezden gelinmesi de yeşil kırmızılı taraftarların tepkisini çekti. Final periyoduna Ümit'in 3 sayılık isabetiyle başlayan Kaf Kaf'ta benchten gelen oyuncular Caner, Maxim Mutaf ve pota altında Bora'nın katkıları görülürken, oyun kurmakta zorlanan Soner'in yerine tekrar oyuna giren Dixon'un sazı eline alması sonrası son 3 dakikaya 60-56 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Kalan 3 dakikada Karşıyaka kaçmaya Ewe Basket yakalamaya çalışsa da, temsilcimiz skoru korumasını bildi ve bitime 14 saniye kala Sanders'ın yaptığı şık blok Karşıyaka'nın finale çıktığını ilan etti.
Pınar Karşıyaka'da Robert Dixon 18 sayı, 6 asist, 4 blok ve maçın en kritik anlarında sazı eline almasıyla galibiyette önemli pay sahibi olurken, Jon Diebler 11 sayı ve Will Thomas da 10 sayı, 6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Alman temsilcisinin en etkili isimleri ise 19 sayı, 8 ribaund ile Adam Chubb ve 17 sayı ile Rickey Paulding oldular.

0 comments:

Yorum Gönder