24 Mart 2013 Pazar

Fenerbahçe finalde kaybetti: 82-56

Bayanlar Euroleague'de Sekizli Final heyecanı bugün oynanan finallerle sona erirken, Avrupa'da bayan basketbolunun en büyüğünü belirleyecek mücadelede, temsilcimiz Fenerbahçe'yi 82-56 mağlup eden Rus ekibi UMMC Ekaterinburg Euroleague şampiyonu oldu. Sarı lacivertli kızlarımız ise güçlü rakibi karşısında beklenen direnci gösteremeyerek maça henüz ilk periyottan havlu atınca Avrupa ikinciliğiyle yetinse de, Türk basketbolu açısından bir ilke imza atarak önemli bir başarı elde ettiler.

Kağıt üzerinden çok güçlü bir kadroya sahip olan ve Sekizli Final maçlarında da rakiplerine en fazla 45 sayı izni veren Ekaterinburg karşısında maça çok tutuk başlayan Fenerbahçe, rakibin sert savunması karşısında set hücumundan uzak, zorlama dış şutlarla sayı bulmaya çalışınca Rus ekibi Parker ve Gruda'nın sayıları ile 5.5 dakikada skoru 17-2'ye getirdi. Sarı lacivertliler rakibi gözlerinde olduğundan da fazla büyütmeye başlayınca maça direnç göstermeden başlayarak pota altına girmekten dahi çekindiler. Nitekim pota altına ilk petenre 8. dakikada gelirken, açılan bu kapıyı kullanan Matovic ve McCoughtry ile gelen sayılar sonrası ilk çeyrek 26-11 Ekaterinburg lehine sonuçlandı. İkinci çeyrekte oyunun temposunun düşmesiyle Fenerbahçe skoru olmasa da oyunu dengeye getirdi. Savunmada da daha gayretli olan Fenerbahçe çeyreğin sonunda McCoughtry ile 8-0'lık bir seri yakalayıp farkı 13'e indirirken son hücumda bugün çok kötü bir gününde olan Pondexter'ın acele hücumu sonrası devreyi 39-24 geride kapattı. Üçüncü çeyreğe de istekli başlayan Fenerbahçe Matovic ile etkili olsa da benche verilen teknik faul ile iyi oynana süreçte farkın 17 sayıya kadar çıkması sonrası oyunun üstünlüğü bir kez daha Rus ekibine geçti. Gelen 14-2'lik seri sonrası farkı 20 sayının üzerine çıkaran Ekaterinburg bu farkı maç sonuna kadar koruyunca, 3. çeyreği 66-44 önde tamamlayan Rus temsilcisi, sahadan da 82-56 galip ayrıldı ve Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti.
UMMC Ekaterinburg'ta Candace Parker 24 sayı, 11 ribaund, 5 asist ile MVP olurken, Sandrine Gruda 19 sayı, 8 ribaund ve Diana Taurasi de 14 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Fenerbahçe'de ise Angel McCoughtry 22 sayı, 7 ribaund, 5 top çalma, Ivana Matovic 22 sayı, 4 ribaund ile ayakta kalan isimler olurlarken, sarı lacivertlilerin önemli yıldızlarından Cappie Pondexter sahada kaldığı 35 dakikada 0/14 saha içi isabetiyle sadece 1 sayı kaydedebildi. Fenerbahçe'de sayı atabilen Türk oyuncu ise olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder