3 Şubat 2013 Pazar

KafKaf Kartal'ı evinde avladı: 59-70


Beko Basketbol Ligi 17.haftasında pazar gününün ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Beşiktaş'ın konuğu olan Pınar Karşıyaka, sahadan 59-70 galip ayrılarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Euroleague moralsizi Kartal ile EuroChallenge morallisi KafKaf'ı karşı karşıya getiren maçın ilk dakikalarında iki takım da sert savunmalarla rakibine sayı mkanı vermezken, ilk 4 dakika 2-2
eşitlikle geçildi. Bu suskunluk devresinden sonra Serhat ve Christopher ile isabetli şutlar bulan Beşiktaş çeyreğin bitimine 2 dakika kala 16-8 üstünlüğü yakalasa da, pota altında Bora'nın yerine giren Aminu'yu iyi kullanan Pınar Karşıyaka Can Maxim Mutaf'ın son saniye üçlüğü ile çeyrek sonunda skoru 16-16'a getirdi. İkinci çeyreğin başında KafKaf'ın serisi 0-13'e çıkarken (16-21), mola sonrası gelen 7-0'lık Beşiktaş serisi ile de oyun tekrar dengeye geldi. Karşılıklı basketlerle geçen ikinci çeyreğin sonunda bu sefer Serhat'tan gelen üçlük sonrası Beşiktaş devreyi 32-28 önde tamamladı.
Üçüncü çeyrek Ufuk Sarıca'ya çalınan teknik faulle başlarken, Christopher tarafından kendisine yapılan sportmenlik dışı faulden kaynaklanan atışlar da dahil olmak üzere Diebler'den gelen 6 sayı skoru tekrar eşitledi: 34-34. Serhat, Ewing ve Jerrells ile gelen ard arda üçlüklerle sayı bulan Beşiktaş'a karşı Thomas, Dixon ve Diebler ile cevap veren Pınar Karşıyaka, Aminu'nun smacı sonrası son 10 dakikaya 45-49 önde girdi. Final periyodunda ise sahada tam bir Can Maxim Mutaf fırtınası vardı. Fenerbahçe'de bir türlü forma şansı bulamayan ve kiralık olarak yeşil kırmızılılarda forma giymeye başlayan Mutaf, Karşıyaka'ya geldiğinden beri artan performansını bu maçın son periyodunda doruğa çıkardı. Final periyodunun ilk 3.5 dakikasında Pınar Karşıyaka'nın kaydettiği 9 sayının tamamına imza atan Mutaf, yeşil kırmızılıları da 49-58 öne taşıdı. Ard arda gelen sayılar sonrası hücumda da düzeni bozulan ve basit top kayıpları ve düzensiz hücumlarla oyundan kopan Beşiktaş, son bir çabayla 2:30 kala fakı 4 sayıya kadar indirse de (57-61), son dakikaları hatasız oynayan Kaf Kaf sahadan 59-70 galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü. 
Pınar Karşıyaka'da Will Thomas 16 sayı ile en skorer isim olurken, Can Maxim Mutaf 15 sayı, Jon Diebler 14 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma, Alade Aminu 13 sayı, 3 ribaund, 1 blok ve Robert Dixon 12 sayı, 7 ribaund ile Kaf Kaf'ın skora katkı yapan diğer oyuncuları olurlarken, 20 sayı ile karşılaşmayı tamamlayan Serhat Çetin'in çabaları Beşiktaş'a galibiyeti getiremedi.

0 comments:

Yorum Gönder