7 Şubat 2013 Perşembe

Enes, Ersan'ı üzdü!


NBA'de iki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçta, Enes Kanter'in takımı Utah Jazz, Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı kendi sahasında 100-86 mağlup ederken, iki temsilcizimden de başarılı performanslar izledik.
İlk periyot hızlı başlayan taraf Monta Ellis ve Brandon Jennings ile Milwaukee Bucks oldu ve farkı 10'a kadar çıkarmayı başardı. Daha sonrasında Utah Jazz, pota altı oyuncuları Al Jefferson, Paul Millsap, Derrick Favors ve Enes Kanter ile etkinliğini arttırıp, ilk devrenin sonunda 8 sayılık bir avantaj yakaladı. Genç uzunumuz Enes Kanter, ilk yarıda müthiş bir oyun sergileyip, takımının öne geçmesinde önemli bir etken oldu. Enes, ilk yarıyı 6/6 iki sayılık isabet ile, 13 sayı, 7 ribaunt ile tamamladı. Utah Jazz'ın bu geri dönüşünde, geçen maç Denver Nuggets'a karşı 27 dakikada, 35 sayı, 12 ribaunt ile oynayan Samuel Dalembert'in pota altı savunmasındaki eksikliği ve yaptığı top kayıpları da önemli rol oynadı.
İkinci devreye hızlı başlayan Utah Jazz farkı 15'e kadar çıkardı. Zaman zaman, Utah Jazz'ı yakalamak için fırsatlar yakalayan Milwaukee Bucks, bu fırsatları kötü şut yüzdesi ile harcadı ve maç da bu sayı aralığında, Utah Jazz'ın 100-86 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci devrede Milwaukee Bucks'de iyi oyun sergileyen tek isim, istikrarını koruyan ve maçı 6/10 şut isabetiyle, 17 sayı, 4 ribaunt ile bitiren Ersan İlyasova oldu. Temsilcimiz son 10 maçta, 18.7 sayı, 8 ribaunt ortalamalarını yakaladı. Milwaukee Bucks'ta ayrıca Brandon Jennings 5/16'lık şut yüzdesiyle 17 sayı, 5 ribaunt, 4 asist ile oynarken, Monta Ellis 13 sayı, 3 ribaunt, 5 asist ile mücadele etti.
Utah Jazz'de ise Al Jefferson 19 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, Paul Millsap 19 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ile oynarken, milli basketbolcumuz Enes Kanter 17 dakikada, 7/9 şut isabeti, 17 sayı, 9 ribaunt ve kendisi için bir kariyer rekoru olan 5 blok ile mücadele etti.


1 yorum:

  1. Enes dün gece hakkaten kendini aşmış. Devamı gelir mi dersiniz?

    YanıtlaSil