2 Şubat 2013 Cumartesi

Edirne'deki düelloyu Banvit kazandı: 67-69

Beko Basketbol Ligi'nde zirvenin iddialı ekiplerinden Banvit, Olin Edirne deplasmanında fazlasıyla zorlansa da son çeyrekteki oyunuyla sahadan galip ayrılmasını bildi:67-69. Ligde alt sıralardan kurtulma telaşı içindeki Olin Edirne karşısında maça iyi başlayan ve ilk çeyreği 17-23 önde tamamlayan Banvit, ikinci çeyrekte Davut ve Parakhouski'nin sayılarına engel olamayınca devre 35-35
eşitlikle tamamlandı. Olin Edirne üçüncü çeyrekte savunmasını sertleştirerek Banvit hücumlarını bozunca skor üstünlüğünü eline geçirerek son çeyreğe 50-47 önde girdi. Final periyodunda ise iki takım da galibiyet için müthiş bir mücadele ortaya koydular. Son dakikalar içinde karşılıklı üç sayılık isabetlerle maç iki takım arasında gidip gelirken, tecrübesiyle bu dakikaları daha iyi değerlendiren Banvit sahadan 67-69 galip ayrılarak zirve iddiasını sürdürdü. Tapoutos'un son saniyede çemberden dönen 3 sayılık denemesi ise Olin Edirne'yi altın değerinde bir galibiyetten etti.
Banvit'te forma şansı bulan 11 oyuncu da sayı üretirken, 10'ar sayı ile Kalin Lucas ve Erkan Veyseloğlu en skorer isimler oldular. Olin Edirne'de ise 17 sayı ile Artsiom Parakhouski ve 16 sayı ile Christos Tapoutos'un çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder