24 Şubat 2013 Pazar

Beko Basketbol Ligi'nde cumartesi maçları

Olin Edirne: 59 - Galatasaray Medical Park: 69

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Olin Edirne, güçlü rakibi karşısında maça iyi başlayıp Mehmet ve Parakhouski'nin sayılarıyla ilk yarıyı 34-33 önde tamamladı. İkinci devrede de oyunda denge bozulmazken bitime 4 dakika kala hakem hatası ile geçerli sayılmayan basket sonrası oyun konsantrasyonunu kaybeden Olin Edirne sahadan 59-69 mağlup ayrıldı. Galatasaray Medical Park'ta en etkili isimler 21 sayı kaydeden Manuchar Markoishvili ve 15 sayı, 7 ribaund ile oynayan Carlos Arroyo oldular. 

Mersin BŞB: 86 - Royal Halı Gaziantep BŞB: 98

Royal Halı Gaziantep BŞB, maça Dorsey ve Swann ile fırtna gibi başlayıp 15 sayı farkı yakalasa da, ikinci çeyrek itibariyle oyunun dengelenmesine engel olamadı. Devreyi 43-49 önde kapatan konuk ekip Mutlu'nun da skora katkıda bulunmasıyla oyunun kontrolünü tekrar eline aldı ve değerli bir deplasman galibiyetini Antep'e götürdü. Richard Dorsey 26 sayı, 8 ribaund, 5 asist ile en etkili isim olurken, Mutlu Akpınar 24, Isaiah Swann 20 sayı kaydettiler. 


Erdemirspor:69 - Hacettepe Üniversitesi: 71

Hacettepe Üniversitesi Erdemirspor deplasmanında altın değerinde bir galibiyet bulurken, Erdemirspor'un son hücumda yaptığı acemilik adeta basketbol seminerlerinde gösterilecek nitelikteydi. Son hücuma 69-68 önde giren Erdemirspor, süreyi kullanmak yerine 5 saniye kala Melih ile turnike deneyince, kaçan turnike sonrası Özgür ile 3 sayılık isabet Hacettepe'yi galibiyete taşıdı. Hacettepe Üniversitesi'nde 18'er sayı kaydeden Ricardo Marsh ve Clay Tucker takımlarının en skorer isimleri oldular. 

Pınar Karşıyaka: 87 - Tofaş: 77

Sakatlıklar nedeniyle sahaya 2 ve 3 numara oynayan 3 as oyuncusundan yoksun çıkan Pınar Karşıyaka, maç başında Dixon ve Evren'den gelen yağmur gibi üçlüklerle üstünlüğü eline geçirdi: 25-10. Elonu ve Ruzic'in sayıları sonrası devre arasına girerken Tofaş farkı kapatırken (41-36), ikinci devrede Aminu ve Thomas'ın pota altı etkinliği sonrası farkı tekrar açan Kaf Kaf alt yapısından çıkardığı oyuncularına da kadroda yer vererek seyircisi önünde rahat bir galibiyet elde etti: 87-77. Pınar Karşıyaka'da Alade Aminu 20 sayı ile en skorer isim olurken, Robert Dixon 17, Evren Büker ve Will Thomas da 16'şar sayı kaydettiler.

0 comments:

Yorum Gönder