5 Ocak 2013 Cumartesi

Savunmasız Fener'e evinde ağır darbe!

Fenerbahçe Ülker, dün akşam Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da Montepaschi Siena'ya 92-98 kaybederek TOP16 gruplarında 2. maçından da yenilgiyle ayrıldı. Sarı Kanarya ilk 4 mücadelesindeki önemli rakiplerinden olan Montepaschi Siena karşısında kendi sahasında özellikle savunmada bir türlü isteneni veremezken, 100 sayı yediği Regal Barcelona maçının ardından bu maçta da potasında 98 sayı görerek grupların en başarısız savunması ünvanını korudu. Sarı lacivertliler ayrıca Beşiktaş ile birlikte F Grubu'nın son iki sırasına da yerleşmiş oldular. 
İki takımın da yüksek şut yüzdesi ve savunmayı ikinci plana atarak başladığı
ilk çeyrek itibariyle tam bir All-Star havasındaydı. Siena, sarı lacivertli pota altına elini kolunu sallayarak girerken, iki takımın da yüksek şut isabeti sağlaması çeyreğin 26-26 kapanmasını sağladı. Fenerbahçe'nin pota altındaki bu etkisizliği ve verilen hücum ribaundları seyircinin tepkisini çekerken, son günlerde gidip gitmeyeceği tartışılan Batiste'nin performansı tekrar soru işaretleri yarattı. Karşılıklı sayılar ikinci çeyrekte de devam ederken, Siena'nın ilk çeyrekteki suskun yıldızı Bobby Brown'un devreye girmeye başlaması, buna karşılık Fenerbahçe'de de Bogdanovic'in sayılarıyla devrenin son dakikasına 44-45 Siena üstünlüğüyle girildi. Fakat son dakika için Andersen, McCalebb ve Bogdanovic ile 7-0'lık bir seri yakalayan Kanarya iyi oynamadığı bir ilk devre ardından soyunma odasına 51-45 önde gitti. 
Üçüncü çeyreğin başında tam bir Bobby Brown fırtınası vardı. İtalyan ekibinin bulduğu 11 sayının tamamını kaydeden ABD'li guard farkı 3 sayıya indirdi: 59-56. Fenerbahçe Brown'u durdurabildiği 1-2 dakika içinde McCalebb ve Bogdanovic ile skoru tekrar 69-58 yapsa da çeyreğin sonundaki basit hatalar son 10 dakikaya girerken skoru 73-69'a taşıdı. Final periyodunda da Siena'nın yükselen grafiği ve Fenerbahçe'nin kötü savunması devam etti. Brown'un taşıdığı Siena'da kısa süreli olarak Hackett'ın da devreye girmesiyle farkı kapatan İtalyan temsilcisi son 3 dakikaya girildiğinde 85-88 öne geçmişti. Kalan sürede Fenerbahçe'nin telaşlı hücumları ve savunmadaki hatalar skorun tekrar dengelenmesine izin vermeyince Fenerbahçe Ülker kendi sahasında kritik bir darbe almış oldu.
Montepaschi Siena'da Bobby Brown 41 sayı, 7 asist ile maçın ve Euroleague'de haftanın yıldızı olurken, Gürcü yıldız Viktor Sanikidze de 19 sayı, 8 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe Ülker'de ise Bojan Bogdanovic 4/5 üç sayı isabetiyle 31 sayı, 4 ribaund ile etkili olurken, Bo McCalebb'in 17 sayı, 3 asist, Emir Preldzic'in 15 sayı, 8 asist, 6 ribaund ve Romain Sato'nun 11 sayılık performansları sarı lacivertlilere galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder