6 Ocak 2013 Pazar

Kupa üst üste 4.kez Cimbom'un oldu


Çarşamba gününden itibaren Antalya'da devam eden Spor Toto Türkiye Kupası'nın final gününde bayan basketbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçın tamamında skor üstünlüğünü elinde tutan Galatasaray son 1.7 saniyeye girerken rakibinin skoru eşitlemesine engel olamasa da son saniyede Sancho Lyttle'ın basketiyle sahadan 74-72 galip ayrıldı ve üst üste dördüncü kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. 

Maça çok hızlı başlayan Galatasaray ilk çeyrekte farkı 9 sayıya çıkarsa da, Fenerbahçe'nin tempoyu artırmasıyla ilk çeyrek sonunda fark 2 sayıya kadar indi: 19-17. Çeyrek arasında toparlanan ve ikinci çeyreğe 8-0'lık bir seri ile başlayan Galatasaray çeyrek boyunca farkı açmaya devam etti. Farkın bir ara 15 sayıya kadar çıktığı çeyrek ve ilk devre 45-33 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle tamamlandı. İlk devre sonunda Galatasaray'ın asistlerdeki 17-2, ribaundlardaki 16-8'lik üstünlüğü sarı kırmızılıların farklı üstünlüğünün en net açıklamasıydı. 
Soyunma odasından daha istekli geri dönen Fenerbahçe üçüncü periyotta yavaş yavaş farkı kapatmaya başladı. Whalen ve Şebnem'in sayılarına Birsel ile karşılık veren sarı kanarya son 10 dakikaya girerken farkı 6 sayıya kadar indirdi: 60-54. Final periyodunda da farkı kapatmaya devam eden sarı lacivertliler son dakika içinde Esmeral ile farkı 1 sayıya indirdi: 70-69. Kalan sürede Sancho Lyttle faul çizgisinden 2 kez 1/2 ile dönünce 6 saniye kala skor 72-69 oldu. Bitime 2 saniye kala Pondexter'ın üçlüğü skoru dengelese de, son dakika içinde 2 serbest atış kaçıran Lyttle'ın inanılmaz jump-shot'ı Galatasaray'a Türkiye Kupası'nı getirdi. 
Galatasaray'da Sancho Lyttle 19 sayı, 10 ribaund, 3 top çalma ve buzzer-beater'ı ile maçın yıldızı olurken, Ann Wauters 14 sayı, 10 ribaund, Lindsay Whalen 13 sayı, 12 asist, 5 ribaund ve Şebnem Kimyacıoğlu da 12 sayı ile önemli katkılar yaptılar. Fenerbahçe'de ise Cappie Pondexter 19 sayı, 5 ribaund, Ivana Matovic 16 sayı ve Angel McCoughtry 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder