17 Ocak 2013 Perşembe

Beşiktaş'ın nefesi yetmedi: 59-73

Turkish Airlines Euroleague TOP16 Grubu dördüncü maçında kendi sahasında İspanyol devi Regal Barcelona'yı konuk eden Beşiktaş, ilk üç periyot baş baş mücadele ettiği maçın son çeyreğinde yorgunluğa yenik düşerek sahadan 59-73 mağlup ayrıldı. 48-51 geride girdiği son çeyreğin başında 0-9'luk Barcelona serisine engel olamayan Kara Kartal 12 sayıya çıkan farkı kapatamayınca gruptaki dördüncü maçından da sahadan boynu bükük ayrıldı. 
Maça iyi savunma yapmasına rağmen hücumda bir türlü istediği setleri sahaya
yansıtamayarak başlayan Beşiktaş, yine de kişisel gayretlerle oyunda kalabildi. Önce Vidmar takımın ilk 8 sayısını kaydederken, Markota'nın da skor katkısı vermeye başlamasıyla ikinci çeyreğin 4. dakikasında temsilcimiz 22-21 öne geçti. Jerrells'ın da oyuna dahil olmasıyla hücum sıkıntısını atlatan Beşiktaş son dakikaya 32-32'lik eşitlikle girse de son saniyede Cevher'e verilen tartışmalı "sportmenlik dışı faul" kararı sonrası soyunma odasına 32-34 geride gitti. Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla geçerken, Jerrells'ın sayılarıyla Beşiktaş oyunda kalsa bile temsilcimizde yavaş yavaş yorgunluk belirtileri göstermeye başladı. Maça savunması ve asistleriyle iyi başlayan Muratcan'ın sakatlanıp kenara gelmesi sonrası tüm çeyreği değişiklik yapmadan oynayan siyah beyazlılar, Markota'nın basketleriyle skordan kopmayarak son çeyreğe 48-51 geride girdiler. 3.çeyrek sonlarında yavaş yavaş ortaya çıkan yorgunluğa final periyodunun başında Jerrels'ın kısa süreli bir sakatlık geçirmesi de eklenince Barcelona son 10 dakikaya 0-9'luk bir seriyle başladı. Can Akın'ın elinde patlayan toplar ve boş dönülen hücumlar sonrası Beşiktaş oyuna tekrar geri dönme fırsatı bulamadı ve farkı çift hanelere çıkaran Regal Barcelona karşılaşmayı 59-73 kazandı. 
Beşiktaş'ta Curtis Jerrells 17 sayı, 4 asist, Gasper Vidmar 14 sayı, 3 ribaund, 2 blok ve Damir Markota 13 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamlarken, Regal Barcelona'da Ante Tomic 15 sayı, 5 ribaund, 2 blok, Erazem Lorbek 11 sayı, Pete Mickeal ve Sarunas Jasikevicius da 9'ar sayı kaydettiler.

0 comments:

Yorum Gönder