13 Aralık 2012 Perşembe

Kaf Kaf & Tofaş el ele 2.turda

FIBA EuroChallenge Cup'ta mücadele eden iki takımımız Pınar Karşıyaka ve Tofaş A Grubu'ndaki son maçlarını kazanarak grubu ilk iki sırada bitirdiler ve ikinci tur gruplarına katılma hakkı elde ettiler. Son maçlara girerken grup liderliğini garantileyen ve formalite maçında kendi sahasında Güney Kıbrıs'tan Etha Engomi'yi konuk eden Pınar Karşıyaka hiç beklemediği kadar kolay bir galibiyet elde
etti. 105-61. Henüz ilk çeyrekte 32-17'lik skoru elde eden Kaf Kaf, genç oyuncularını da rotasyona katma fırsatı bulduğu maçı zorlanmadan 44 sayı farkla kazandı. Pınar Karşıyaka'da altyapıdan yetişen genç oyuncu Onur Kentli 15 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile en skorer isim olurken, Ümit Sonkol ve Robert Dixon 14'er, Jon Diebler de 13 sayı kaydettiler. Yeşil kırmızılılar böylece grubu lider bitirerek ikinci turda I Grubu'nda Romen Gaz Metan Medias, Fin Joensuun Kataja ve Letonya'dan Ventspils takımlarıyla eşleştiler.
A Grubu'nun diğer maçında ise Slovenya deplasmanında sahaya çıkan Tofaş, gruptan çıkacak ikinci takımı belirleyecek maçı 70-72 alarak ikinci tur vizesi alan diğer temsilcimiz oldu. Son 3 dakikaya 10 sayı önde girmesine rağmen rakibini 11-3'lük bir seri izni veren ve maçı tehlikeye sokan Tofaş, Krka'nın son hücumu iyi kullanamaması sonucu ikinci tur vizesinin sahibi oldu. Tofaş'ta 20 sayı, 7 asist ile oynayan Steven Burtt en etkili isim olurken, Austin Nichols 15, Joshua Heytvelt ve Tomislav Ruzic de 13'er sayı kaydettiler. Tofaş böylece ikinci turda K Grubu'nda Ukrayna'dan Khimik Yuzhne, Rus Krasnye Krylia ve İsveç'ten Nörrkoping Dolphins takımlarının rakibi oldu.

0 comments:

Yorum Gönder