13 Aralık 2012 Perşembe

Euro Cup'ta iki takımla turladık

Basketbolda Avrupa'nın iki numaralı kupası olan Euro Cup'ta mücadele eden iki takımımız Galatasaray Medical Park ve Banvit, bugün oynadıkları 6. grup maçları sonunda gruplarında ikinci sırada yer alarak tur atladılar ve TOP16 gruplarında mücadele etme hakkı kazandılar. 

D Grubu'ndaki kritik maçta Alman Oliver Basket ile deplasmanda karşılaşan Banvit, beklemediği rahatlıktaki bir oyun sonrası sahadan 81-62 galip ayrıldı ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Geçmiş deplasman performansı ile maça çıkmadan önce kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden olan Banvit, rakibi ile arasındaki kalite farkını sahaya yansıtmayı başarınca henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı: 27-16. Maçın geri kalanında da farkı açarak üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, Davis, Meija ve Kalin'in skorer oyunlarıyla sonuca gitmesini bildi. Banvit'te Chuck Davis 22 sayı, 5 ribaund, Sammy Meija 17 sayı, 8 ribaund, 5 asist ve Lucas Kalin 15 sayı, 3 asist ile mücadele ettiler. Banvit bu sonuç sonrası D Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tur I Grubu'nda Budivelnik Kiev (Ukrayna), Triumph Lyubertsy (Rusya) ve Buducnost Voli (Karadağ) takımlarıyla eşleşti.
E Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Medical Park ise Ukrayna deplasmanında rahat çıktığı maçta BC Donetsk'e 88-81 yenilerek grubunu ikinci sırada tamamladı. Galibiyet halinde grup liderliğini elde olacak olan Galatasaray, uzatmaya giden maçta rakibine boyun eğince ikincilikte kalarak Top16'da L Grubu'nda mücadele etme hakkı kazandı. Sarı kırmızılıların rakipleri ise Unics Kazan (Rusya), Crvena Zvezda (Sırbistan) ve Ratiopharm Ulm (Almanya) oldu.

0 comments:

Yorum Gönder