24 Aralık 2012 Pazartesi

Efes Kaf Kaf'ı ikinci yarıda geçti: 71-65

Beko Basketbol Ligi 12.haftasının üst sıraları ilgilendiren önemli maçında Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Anadolu Efes, ikinci yarıdaki oyunuyla sahadan 71-65 galip ayrıldı. Kendi sahasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yendikten sonra dördüncü İstanbul takımına karşı galibiyet serisini tamamlamak amacıyla sahaya çıkan Pınar Karşıyaka, ilk iki çeyrekteki iyi savunması ile Efes'in kolay sayı bulmasına izin vermedi ve pota altında Aminu'yu iyi kullanarak devreyi 29-34 önde tamamladı. Üçüncü periyotla birlikte Karşıyaka
savunmasına karşı pota altı anahtarını kullanan Oktay Mahmudi Kerem, Semih ve Vujacic'in sayılarıyla oyuna dengeyi getirdi ve son çeyreğe 53-50 önde girdi. Son çeyreğin başında skoru 59-50 yapan Efes, İzmir temsilcisinin 0-9'luk seri ile son 4 dakikada skoru eşitlemesine engel olamasa da, kalan sürede pota altını iyi kullanarak sahadan 71-65 üstün ayrıldı.
Anadolu Efes'te Sasha Vujacic ve Kerem Gönlüm 18'er sayı ile en skorer isimler olurlarken, Semih Erden de 10 sayı, 7 ribaund ile mücadele etti. Pınar Karşıyaka'da ise Alade Aminu 20 sayı, 6 ribaund, 2 blok ve Robert Dixon 17 sayı, 7 ribaund, 6 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Maçın en ilginç istatistiği ise yenilgiye rağmen Karşıyaka'nın üç sayı isabetinde 10'a 3, asistlerde ise 21-13'lük üstünlüğün bulunmasıydı.

0 comments:

Yorum Gönder