29 Aralık 2012 Cumartesi

CSKA'ya 10 dakika yetti: 90-71


Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague TOP16 ilk maçında Rusya'da karşılaştığı CSKA Moskova karşısında tutunamadı: 90-71. Başa baş geçen ilk 3 periyot sonrası son periyoda girerken hala maça ortak olan Anadolu Efes final periyodunda hem hücum hem de savunmada dağılınca, farkı önce çift hanelere, ardından da 20'ye çıkaran CSKA Moskova farklı bir galibiyet elde etti. Anadolu Efes ilk yarı ve üçüncü çeyreğin ilk yarısında sahaya yansıttığı basketboluyla bizi 10 sene öncesinde F4 kovaladığı günlere götürürken, kalan sürede son yıllarda süregelen istikrarsızlığını ortaya koyup bizi günümüze geri getirdi.


Karşılıklı sayılarla geçen ilk çeyreği 25-24 önde tamamlayan CSKA, ikinci çeyreğin başındaki 10-2'lik seri ile farkı çift hane sınırına dayadı. Bu dakikada mola alan ve mola dönüşü hem hücum hem de savunmada daha etkili olan Efes, özellikle Farmar'ın skorer oyunu sonrası devreye girerken 42-42'lik eşitliği yakaladı. İlk devrenin en ilginç özelliği maçın başında iki takımın da denedikleri ilk 4'er üçlükten isabet kaydetmeleriydi. Üçüncü çeyreğe de karşılıklı sayılarla başlanırken, çeyreğin son 3 dakikasına girilirken Savanovic'in 3 sayılık isabeti Efes'i 54-56 öne taşıdı. Biz son çeyreğe farkı biraz daha açabilir miyiz diye düşünürken savunmadaWeems ve Kristic'in sayılarına engel olamayan Efes sadece 2 serbest atış isabetiyle sayı bulduğu 9-2'lik bir seriyi durduramayarak son 10 dakikaya 63-58 geride girdi. Final periyodunun hemen başında Kristic ve Weems ile seriyi 19-2'ye çıkaran CSKA farkı 15 yaptı: 73-58. Bu dakikadan sonra oyundan tamamen kopan ve farkın 20 sayıya çıkmasına mani olamayan temsilcimiz sahadan da 90-71 mağlup ayrılarak TOP16'ya kötü bir başlangıç yaptı. 
CSKA Moskova'da 22'şer sayı kaydeden Nenad Kristic ve Sonny Weems galibiyetin mimarları olurlarken, Milos Teodosic, Dionte Christmas ve Viktor Khryapa da 11'er sayı kaydettiler. Anadolu Efes'te ise çift hanelere ulaşabilen tek isim 24 sayı, 6 asist ile mücadele eden Jordan Farmar oldu.

0 comments:

Yorum Gönder