30 Aralık 2012 Pazar

Banvit evinde Cimbom'a acımadı: 74-67

Beko Basketbol Ligi'nde 13. haftanın en dikkat çekici maçı Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynandı. Ligde haftaya 10 galibiyet 2 mağlubiyetle giren zirve adayları Banvit ve Galatasaray Medical Park'ı karşı karşıya getiren maçta gülen taraf ev sahibi Banvit oldu: 74-67. Banvit böylece sıralamada rakibinin üstüne çıkarken, sarı kırmızılıları da beşinci sıraya itti.
(Yarın Efes'in galibiyet alacağı tahminiyle)
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Galatasaray'da Macvan, Banvit'te de Stimac'ın sayıları ilk çeyreğin 23-20 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlanmasını sağladı. İkinci çeyreğin başında da skor üstünlüğünü koruyan ve çeyreğin ortasını 33-29 önde geçen sarı kırmızılılar, Davis ve Simmons'un ard arda gelen sayılarına engel olamayınca skor avantajını kaybetti ve devre 42-39 Banvit lehine sonuçlandı. Üçüncü çeyreğe çok hızlı başlayan ve çeyreğin ilk 3 dakikasında 8-0'lık bir seri yakalayan ev sahibi ekip farkı 11 sayıya çıkardı: 50-39. Çeyreğin sonlarına doğru Ender'in basketleriyle Galatasaray ümitlense de Erolcan'ın 3 sayılık isabeti 3. çeyreğin skorunu belirledi: 58-50. Final periyoduna Hawkins ile bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray Medical Park, 3 dakika içinde yakaladığı 10-0'lık seri ile skore dengeyi getirdi: 60-60. Bu seriye Banvit'in cevabı ise gecikmedi. Devam eden 4 dakikada sarı kırmızılılara 12-2'lik bir seri ile karşılık veren Bandırma temsilcisi farkı tekrar 10 sayıya çıkardı. Kalan sürede Galatasaray tekrar dengeyi getirecek hamleleri yapamayınca sahadan galip ayrılan taraf 74-67 ile ev sahibi Banvit oldu.
Banvit'te 17 sayı kaydeden Chuck Davis en skorer isim olurken, Vladimir Stimac 12 sayı, 4 ribaund, Kenan Bajramovic de 10 sayı, 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Galatasaray Medical Park'ta ise 18 sayı atan David Hawkins ve 17 sayı ile oynayan Ersin Dağlı'nın çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder