4 Kasım 2012 Pazar

Tofaş'tan son saniye mucizesi (Video)

Beko Basketbol Ligi 4.haftası cumartesi gününün en çekişmeli maçında Tofaş, normal süresi 80-80 eşitlikle biten karşılaşmadan Joshua Heytvelt'in mucizevi son saniye üçlüğüyle 95-94 galip ayrılarak Pınar Karşıyaka'nın ligdeki namağlup ünvanına son verdi. İki takımın da zaman
zaman kontrolü ele aldığı karşılaşmanın 4.çeyreğinde farkı açan Tofaş, KafKaf'ın geri dönüşüne engel olamayınca maç 80-80 ile uzatmaya gitti. Uzatmada ise üstünlüğünü koruyamayan taraf 7-0'lık bir seriyle başlayan Pınar Karşıyaka oldu. 6 saniye kala 93-92 önde iken Dixon'un 1/2 serbest atışı sonrası Heytvelt'in çemberden sekerek inanılmaz bir şekilde giren üçlüğe (bakınızı video) engel olamayan Pınar Karşıyaka ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu. 
Tofaş'ta Steven Burtt 25 sayı, 6 asist ile en skorer isim olurken, son saniye üçlüğünün sahibi Joshua Heytvelt 24 sayı, 4 ribaund, Kenan Siphai 5/6 üç sayı isabeti ile 15 sayı ve Chinemelu Elonu 11 sayı, 14 ribaund, 2 blok ile karşılaşmayı tamamladılar. Pınar Karşıyaka'da ise William Thomas ve Jon Diebler 19'ar sayı, Evren Büker 15 sayı ve Robert Dixon da 13 syı, 9 ribaund, 6 asist ile mücadele ettiler.

3 yorum:

  1. Ufuk Sarıca serbest atıştan sonra faul de yapabilirdi; fakat muhtemelen maçın 5 dakika daha uzamasını istemedi. Ya kazanalım ya kaybedelim kumarını oynadı.

    YanıtlaSil
  2. giren 3lük ise geri çekilerek el üzeri ve topun 1.5 metre sekerek tekrar çemberi bulduğu bir mucizeydi. Ortada giden maçın kaderini belirledi. İki takımı da mücadelesi için tebrik etmek lazım.

    YanıtlaSil
  3. Maç sonrası Dixon'a çekilen hareketin hesabı Arena'da sorulacak.

    YanıtlaSil