25 Kasım 2012 Pazar

"Haftanın maçı" Banvit'in: 66-68


Beko Basketbol Ligi 7. haftasının belki de en çekişmeli maçında Karşıyaka Arena'da Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Banvit, 2 sanye kala pota altından kullandığı hücumu sayıya çevirerek rakibine bu sezon kendi sahasındaki ilk yenilgisini tattırmış oldu: 66-68. Maçın hemen başında Dixon'un ard arda üç
sayılık isabetleriyle skor üstünlüğünü eline alarak başlayan Pınar Karşıyaka, diğer kısalardan gelen desteğin azlığıyla maçı koparamadı ve Banvit'in oyunda kalmasına göz yumdu. Banvit Meija ve Lucas'ın sayılarıyla oyunu dengeye getirirken devre 38-38 eşitlikle sonuçlandı. Üçüncü çeyreği 51-48 önde kapatan Pınar Karşıyaka son çeyrekte farkı bir ara 6 sayıya kadar çıkarsa da son hücuma gelirken skorun dengeye gelmesine engel olamadı: 66-66. 2 saniye kala pota altından kurulan Banvit hücumunda Evren Büker'in tuttuğu adam olan Simmons'u kaçırmasıyla gelen Banvit sayısı maçın skorunu belirlerken, Pınar Karşıyaka'da böylece bu sezon kendi sahasındaki ilk yenilgisini almış oldu. Ligde daha önceki yenilgisini Tofaş'a karşı yine bir son saniye basketiyle almış olan Kaf Kaf böylece bir son saniye savunmasında daha sınıfta kaldı.
Banvit'te Kalin Lucas 14 sayı ile en skorer isim olurken, Keith Simmons 13 sayı, 10 ribaund, Chuck Davis ve Sammy Meija ise 11'er sayı kaydettiler. Pınar Karşıyaka'da ise Robert Dixon 25 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Will Thomas 11 sayı, 4 ribaund ve Alade Aminu da 10 sayı, 6 ribaund, 3 blok ile karşılaşmayı tamamladılar.

1 yorum:

  1. Sitenin yazarlarından biri Karşıyakalı olunca, maç ile ilgili Karşıyaka cephesinden yapacağım yorum da az sonra gelecektir.

    YanıtlaSil