25 Ekim 2012 Perşembe

Kartal yenildi ama ümit verdi: 72-60


Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nun iki namağlup takımı Regal Barcelona ve Beşiktaş'ı İspanya'da karşı karşıya getiren maçta güçlü rakibine karşı başarılı mücadele sahaya koyan Beşiktaş sahadan 72-60 mağlup ayrılsa da hem önümüzdeki maçlar için bize ümit hem de gruptan çıkma yolundaki rakiplerine göz dağı verdi.


Beşiktaş maçın başında Mickeal, Tomic ve Lorbek'in sayılarıyla 4 dakika içinde 10-3 geriye düşmesine rağmen ilk çeyreğin sonlarına doğru direncini artırarak oyunda kalmasını bildi. Pota altında Vidmar'ın etkinliği ve rakip uzunlara aldırdığı fauller, Jerrells ve Christopher'ın da skorer kimliklerini çeyreğin sonlarına doğru sahaya yansıtması son 2 dakikaya 18-9 geride giren temsilcimizin çeyrek sonunda farkı 2 sayıya kadar indirmesini sağladı: 20-18. 
Sert savunmalarla başlayan ikinci çeyreğin başında iki takım da sayı bulmakta zorlanırken Vidmar ve Cevher'in sayıları skora eşitliği getirdi: 24-24. Vidmar'ı dinlendirmek amacıyla Barış'ın oyuna girdiği süreçte pota altında Cevher - Barış ikilisini deneyen Beşiktaş Barış - Jawai mismatch'inden Barış'ın çıkardığı 4 sayı ile devrenin bitimine 4 dakika kala 26-28 öne geçti. Devrenin kalanı karşılıklı sayılarla geçerken 4 saniye kala Wallace'ın basketi devre sonunda Barcelona'ya 36-34'lük üstünlüğü getirdi. Beşiktaş en büyük silahı olan 3 sayılık atışlarda 2/6 üç sayı isabeti sağladığı bir maçta rakibi 0 üç sayı isabetine zorlayarak durdurunca devre sonunda da istediği skora ulaşmış oldu. Barcelona ise pota altından bulduğu sayılar ile skor üstünlüğünü koruyabildi.
Soyunma odası dönüşü Beşiktaş sert savunmasını sürdürse de hücumda dinlenmiş Barcelona savunması karşısında sayı bulmakta zorlanmaya başladı. İlk 5 dakikada sadece 4 sayı bulabilen Beşiktaş, savunmasıyla oyunda kalarak farkın açılmamasını sağladı. Çeyreğin sonlarında Huertas'ın sazı eline alarak hem hücum hem savunmada, kendi atıp, takım arkadaşlarına attırıp çaldığı toplarla bize de attırmayınca yavaş yavaş farkı açan Regal Barcelona son 10 dakikaya 53-46 önde girdi.
Final periyodunda Wallace ve Tomic ile etkili olmaya çalışan Regal Barcelona karşısında Cevher ve Markota'nın dış şutlarıyla etkili olan Beşiktaş son 5 dakikaya 59-54 geride girdi. Barcelona'nın Vidmar'sız Beşiktaş pota altına rahat girip sayılar bulmasına Beşiktaş'ın ise dış şutlarla ayakta kalma çabası yeterli olmayınca son 2 dakikaya 66-57 Regal Barcelona üstünlüğüyle girilirken son dakikalarda tecrübesini ve kadro kalitesini iyi kullanan İspanyol temsilcisi 72-60'lık galibiyete uzanarak D Grubu'nun zirvesine yerleşti.
Beşiktaş'ta 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile oynayan Curtis Jerrells %33'lük şut yüzdesine rağmen takımın en skoreri olurken, Damir Markota 10 sayı, 4 ribaund, Patrick Christopher 9 sayı, 4 ribaund, Gasper Vidmar 8 sayı, 3 ribaund ve Cevher Özer de 7 sayı, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Regal Barcelona'da ise Nathan Jawai 14 sayı, 8 ribaund, Pete Mickeal, Marcelo Huertas ve Ante Tomic de 11'er sayı kaydettiler.

0 comments:

Yorum Gönder