14 Ekim 2012 Pazar

Kaf Kaf evinde siftahı yaptı: 85-73

Beko Basketbol Ligi'nin açılış gününde Karşıyaka Arena'da Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin konuk eden Pınar Karşıyaka, taraftarı önünde 85-73'lük rahat bir galibiyet alarak sezona iyi bir başlangıç yaptı. Yaklaşık 1500 seyirci önünde başlayan maçın ilk çeyreği karşılıklı sayılarla geçerken, çeyreği 20-19 önde kapatan taraf Pınar Karşıyaka oldu. 

İkinci çeyrekte de hücumda dışarıdan Jon Diebler, içeriden de Aminu ile etkili olmaya devam eden Kaf Kaf, savunmada kolay basketlere engel olamayınca bir türlü farkı açamadı ve devre 40-37 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci devreye ard arda dış şutlarla başlayan ve Ümit Sonkol'un da devreye girmesiyle farkı açmaya başlayan yeşil kırmızılılar, kısa süreli olarak yaptıkları tam saha preste de başarıya ulaşınca farkı 15 sayı civarına çıkardı. Son çeyreğe girerken de 63-50 Pınar Karşıyaka üstünlüğü vardı. Final periyoduna 5 yerli ile başlayan Pınar Karşıyaka, bu dakikalarda Ali Karadeniz ve Sneed'i durdurmakta zorlanınca fark biraz erise de, farkı çift hanelerde tutmayı başaran Kaf Kaf sahadan 85-73 galip ayrılmasını bildi. 
Pınar Karşıyaka'da Abdul Wahab Aminu 19 sayı, 10 ribaund,  Jon Diebler ise 5/8 üç sayı isabeti ile 18 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile takımlarının en etkili isimleri olurlarken, Lee Dixon 13 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Ümit Sonkol 9 sayı, 8 ribaund, Soner Şentürk 7 , Bora Hun Paçun 6 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Konuk ekipte ise John Edward Prince 19 sayı ile en skorer isim olurken, David Holston ve Ali Karadeniz de 14'er sayı kaydettiler.





1 yorum:

  1. Yüksek yüzdeli hücum savunmadaki zaafları örtbas etti fakat haftaya Beşiktaş karşısında bu kadar basit olmayacak iş. tam saha pres yapılan dakikalar haric savunma oldukça alt düzeydeydi.

    YanıtlaSil