9 Eylül 2012 Pazar

Portekiz'i ite kaka yendik: 69-79

A Milli Basketbol Takımımız, Eurobasket 2013 elemelerinde F Grubu'ndaki yedinci maçında Portekiz'i son çeyrekteki gayretiyle 69-79 yenerek grupta dördüncü galibiyetini aldı. Son çeyreğe 57-52 geride giren milliler, son 6 dakikada İlkan ve Ender'in sayılarıyla yakaladığı 25-10'luk seri sonrası sahadan galip ayrılarak telafisi olmayan bir yenilgiden zor da olsa kurtulmuş oldu.

Grubun en zayıf takımı olan rakibimiz karşısında planladığımız gibi maçın başında farkı yakalayamayan milliler, skorda da geriye düşünce son beş dakikaya kadar tam bir kabus maçı yaşadık. Grup maçlarında en etkili isimlerimizden Semih'in 6 dakika sonrası benche gelip bir daha oyuna girmemesi, ilk yarıda etkisiz olan Serhat'ın ikinci yarıda hiç oyuna alınmaması, yerine sahada kalan Göksenin'den de yeterli katkıyı alamamamız sonrası üçüncü çeyreğin sonunda rakibe verdiğimiz 16-4'lük seri ile son 10 dakikaya 52-47 geride girdik. Bitime 6 dakika kala da Preldzic'in aldığı teknik faul sonrası 59-54 geride olan milliler, bu dakikadan sonra Ender ve İlkan'ın skordaki etkisiyle başarılı bir geri dönüş yaşadı ve sahadan 69-79 galip ayrıldılar. 
Son çeyrekteki geri dönüş olmasa telafisi olmayan bir mağlubiyet almaya çok yakın olan A Milli Takımımızda son 6 dakikada gelen 10-25'lik seriye baktığımızda 6/7 serbest atış ve 4/5 üç sayı isabeti dikkat çekiyor. İtalya maçı sonrası yazdığım "dış şut sokabildiğimiz sürece kazanabiliyoruz" savıma bu maç sonrası serbest atışları da eklemek gerekiyor sanırım. Zira milliler son 6 dakikaya kadar her 3 atışından birini kaçırırken, son 6 dakikada gelen 6/7'lik serbest atış isabetinin de galibiyetteki rolü yadırganmamalı. 
Son 12 resmi maçını kaybeden Portekiz'e alınmış bu zorlu galibiyet sonrası Çek Cumhuriyeti'nin 18 sayı ile yeneceğimize kaç kişi inanıyordur bilemem tabi; ama grup ikinciliği için alınacak dersleri sahaya yansıtacak 2 günümüz kaldı. Öyle ya da böyle Eurobasket 2013'e kalacağız; fakat sahadakilerin de kendilerine güvenlerini tekrar kazanmaları açısından grup ikinciliği benim gözümde çok önemli...

0 comments:

Yorum Gönder