1 Eylül 2012 Cumartesi

Milli Takımımız İtalya'yı da geçti!

Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, İtalya'yı çok  rahat kazanabileceği bir maçta 65-60'lık skor ile mağlup edip, 3. maçında, 2. galibiyetini almayı başardı.
İlk periyota müthiş başlayan milli takımımız,
İtalya'nın da felaket şut yüzdesinden yararlanarak 9-0'lık seri ile öne geçti. Daha sonrasında Özgür başta olmak üzere, iyi oyunu sürdüren milli takım periyotu da 21-7 ile önde geçti. Ancak işler ikinci periyotta istediğimiz gibi gitmedi. İlk beş dakikada iki takım da tutuk bir
oyun sergilerken İtalya farkı, bulduğu orta mesafeli şutlar ve Cavagnini'nin iyi oynuyla,  yavaş yavaş indirdi. Milli takımımızın performansının iyice düştüğü dakikalarda da farkı üçe kadar inderen İtalya'ya yanıt Özgür ve Cem'den geldi, bu iki oyuncun farkın daha fazla inmesine izin vermeyerek, periyotu 35-28 önde bitirmemizi sağladı. Milli takımımızın, aynen Avustralya maçında olduğu gibi, orta mesafeli şutlar ve serbest atışlarda başarılı olmaması, İtalya'nın farkı kapatmasında en büyük etken oldu.
Üçüncü periyota yine felaket başlayan milli takımımız, Marchionni'nin üst üste gelen 6 sayısına engel olamayınca, İtalya farkı bire kadar indirdi. O dakikalarda hücumda da sayı bulmakta zorlanan Türkiye, Özgür'ün insiyatifine kaldı. Cem'in oyuna girmesiyle tekrar farkı açmayı başardı. Farkı 9'a kadar çıkaran millilerimiz, o ana kadar hiç üç saniyenin çalınmadığı maçta üst üste 4-5 hücum üç saniye çalınmasıyla zor anlar yaşasa da periyotu 46-38 önde bitirmesini bildi.
Son periyotun sonlarına kadar üstünlüğünü taşımaya başaran Türkiye, son dakikalarda Moukhariq'in üç sayılık atışlarına engel olamayınca Bülent'in harika oyununa rağmen, İtalya farkı 2'ye kadar indirdi. Ama son saniyeleri iyi değerlendiren Türkiye, Özgür'ün attığı faul atışlarında isabeti bularak maçı 65-60 kazanmasını bildi.
Takımımızın yıldızı Özgür Gülbudak 17 sayı, 14 ribaunt, 11 asistle triple-double yaparken, Cem Gezinci 13 sayı, 10 ribaunt, İsmail Ar 10 sayı, 6 ribauntla oynadı. İtalya'da ise Cavagnini 25 sayı, 15 ribaunt, 4 asistle oynarken, Moukhariq 17 sayı, 8 ribaunt, 5 asist ve Marchionni 13 sayı, 4 asist, 1 ribaunt ile mücadele etti.
Takımımızın en önemli eksikleri yine orta mesafeli şut ve serbest atış oldu. Orta mesafeli şutları neredeyse hiç atamayan milli takımımız, serbest atış çizgisinden de 12/35 ile oynadı.
Milli takımımız yarın gruptaki 4. maçında, İspanya ile oynayacak.

3 yorum:

  1. Rahat alabileceğimiz maçı zor da olsa kazandık. Takım olarak çok iyiyiz; fakat Cavagnini'nin İtalya'yı tek başına ayakta tutmasına engel olamadık. Yine de önemli bir galibiyet. Tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Bu arada iyi ki doğdun Cem Gezinci :)

    YanıtlaSil
  3. Öyle ya da böyle önemli bir galibiyet. Yapılan her hatadan sonra ne kadar üzüldükleri, ne kadar hırslı oldukları hareketlerinden yüzlerinden okunuyordu. Çok öenmli engelleri aşıyorlar. Yarın da İspanya'yı yenecekler inanıyorum buna

    YanıtlaSil