5 Eylül 2012 Çarşamba

Çok yazık oldu, çooook!

Paralimpik Oyunları'nda Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız çeyrek finalde karşılaştığı Büyük Britanya'ya 75-70 kaybederek, oyunlardan elendi. Çok rahat madalya alabilecek bir kadromuz varken, elenmek gerçekten çok yazık oldu, çooook.
Maça her zamankinden tutuk başlayan milli takımımız oldu. Karşılıklı sayılarla geçen ilk iki periyot sonucunda devre arasına 32-30 Büyük Britanya üstülüğü ile sona erdi. Üçüncü periyota iyi başlayan takımımız, beraberliği yakaladı. Ancak daha sonrasında devamını getirip bir türlü öne geçmeyi başaramadık. Biz başaramayınca da periyotun sonunda adeta gaza gelen Britanya'lılar üst üste buldukları, belki de herhangi bir maçta bir daha bu kadar yüksek yüzdeyle atamayacakları şutlarla, periyotu 54-45 önde kapadı. Dördüncü periyotun başlarında her ne kadar farkı kapamaya çalışsak da farkı kapamayı başaramadık; çünkü Britanya'nın şutlarının ardı arkası kesilmiyordu. Son 1 dakikaya 7 sayı farkla geride giren milli takımımızda, önce Ferit sonra Özgür'ün üçlükleri 20 saniye kala farkı 1'e indirmeyi başardı. Son 20 saniyede rakibin en etkili oyuncusu olan Bywater, iki serbest atışı da sayıya çevirdi.

Skor 73-70'di. Son 16 saniye kala, plan Özgür'ün topa çıkarıp, daha sonrasında geri alması ve üçlük denemesiydi. Özgür topu çıkardı, çıkarmasına da tam top eline geldiğinde sandalyesinin tekerleği çizgiye değince (bence tartışmalı bir karardı, İngilizler tekrarını da göstermediler daha sonra) son topu kullanma şansını da kaybettik.
 Daha sonrasında daha da komik birşey oldu. Britanya topu iyi çıkaramadı ve  Bywater ve Ali Asker topu paylaşamadılar. Ben orada paylaşılamayan top kararı beklerken ( eğer o karar çıksaydı, hücum sırası bizdeydi) hakemler Ali Asker'e faul çaldı ve rakibin en iyi şutörü Bywater iki serbest atışı sayıya çevirdi. Bununla birlikte Britanya, milli takımımızı 75-70 mağlup ederek, yarı finale çıkan taraf oldu.
 Çıldıran Britanyalı'larda Bywater 23 sayı, 13 ribaunt, 5 asist, Sagar 18 sayı, 7 ribaunt, hayatında bu kadar şut sokmamış ve kariyer maçını oynayan Pollock 15 sayı, 9 asist, 3 ribaunt ( bundan önceki en fazla sayı attığı maç, 8 sayı attığı maçtı..) ve yine hayatının maçını oynayan Jama, 13 sayı ile mücadele etti.
 Milli takımımızda ise Özgür'ün 28 sayı, 9 ribaunt, 9 asist, Ferit Gümüş'ün 19 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ve Cem'in 10 sayı, 5 ribauntluk performansları yeterli olmadı.
 Gerçekten çok rahat yenebileceğimiz bir rakipti. Rahat rahat madalya alabileceğimiz bir turnuvaydı. Çok yazık oldu çooook!

2 yorum:

  1. Pisi pisine kaybettik. Son dakikalarda tereddütlü kararlar vardı. Tekrar da vermedi televizyon. Adamların şutlar girince olmadı. Yine de tüm emeği geçenlere gönülden teşekkürler. Onların 10da birini bile yapamayız biz.

    YanıtlaSil
  2. Şansız bir mağlubiyet; madalya ile dönebilirdik ama olmadı. Ama buraya kadar gelmeleri de küçümsenmeyecek bir başarı. TEŞEKKÜRLER MİLLİ TAKIM

    YanıtlaSil