25 Eylül 2012 Salı

Aliağa avantajı son çeyrekte geri tepti

EuroChallenge Cup'ta ön eleme ilk maçında Finlandiya'da Joensuun Kataja karşısına çıkan temsilcimiz Aliağa Petkim son çeyreğine 9 sayı önde girdiği maçın final periyodunda oyundan koparak dağılınca sahadan 82-70 mağlup ayrıldı. Son çeyrekte
rakibine 31-10'luk bir seri izni veren temsilcimizin kaderi 2 ekimde İzmir'de oynanacak ikinci maça kaldı.

 Joensuu'daki maçın ilk birkaç dakikasında bocalayan Aliağa Petkim, sonrasında Orhan ve Ratkovica'nın devreye girmesiyle ilk çeyreği 15-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında da Orhan Hacıyeva ile ard arda sayılar bulan İzmir ekibi, Ratkovica - Orhan ikilisinin etkinliğiyle devre arasına 30-42 önde girdi. İlk yarıda Orhan 18 sayı, 8 ribaund ile oynarken, Ratkovica da 11 sayı kaydetti.Üçüncü çeyrekte Fin ekibi tecrübeli Virtanen ile oyuna tutunmaya çalışırken Orhan'ın sayılarıyla farkı koruyan Aliağa Petkim son 10 dakikaya 51-60 önde girdi. Final periyoduna Kataja 6-0'lık bir seri ile başlasa da temsilcimiz Ratkovica'nın sayılarıyla kendine geldi Lehtoranta'nın dış şut isabetleri Fin ekibini tekrar umutlandırıp bitimie 5 dakika kala skor 64-64'e gelirken, telaşlı hücumlardan boş dönüp savunmada da rakibini üst üste serbest atış çizgisine gönderen temsilcimiz son 2 dakikaya 74-68 geride girdi. Üstüste 4 hücumda potaya şut dahi atamadan top kaybı yapan Aliağa Petkim farkın giderek açılmasına engel olamayarak sahadan 82-70 mağlup ayrıldı.
Aliağa Petkim'de Orhan Hacıyeva 26 sayı, 12 ribaund ile en etkiliisim olurken, Branislav Ratkovica 15 sayı, 6 asist, Taquen Dean de 10 sayı, 5 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Ev sahibi ekipte ise Petri Virtanen 17 sayı, 4 asist, Johnell Smith 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Jerald Fields ise 13 sayı ile galibiyette önemli pay sahibi oldular.

0 comments:

Yorum Gönder