4 Ağustos 2012 Cumartesi

Peri masalı devam ediyor


2012 Londra Olimpiyatları’ndaki dördüncü maçında karşı karşıya geldiği Çin’i 82-55’lik skorla mağlup eden Potanın perileri gruptaki üçüncü galibiyetini alarak çeyrek finale katılmayı garantiledi. Başa baş başlayan maçın ilk çeyreğinin sonlarına doğru 14-13 önde olan periler,
yakaladığı 18-0’lık seriyle farkı açtı ve sonrasında rahat bir galibiyete imza attı. Özellikle dış şutlarda etkili olan bayanlarımız devreyi 39-27, maçı da 82-55 ile üstün tamamladılar. Maçın en etkili ismi ise 16 sayı, 8 ribaund ile Nevriye Yılmaz oldu. 
Tarihinde ilk kez olimpiyatlarda mücadele etmeye hak kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımımız bu galibiyetle grubu büyük ihtimalle ikinci sırada bitirme konumuna gelirken, diğer gruptan gelecek olası rakiplerini de takibe başladı. Periler çok büyük bir sürpriz olmadığı takdirde grup ikincisi oldukları durumda, diğer grubun üçüncüsü olacak takımla karşılaşacak. Bu takım da kuvvetle muhtemel kadın basketbolunun önemli ekollerinden Rusya, Avustralya, Fransa üçlüsünden biri olacak. Bir başka deyişle çeyrek finalde işimiz pek kolay olmayacak.

1 yorum: