24 Ağustos 2012 Cuma

Birkaç dakika yetti..

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemelerinde oynadığı üçüncü maçta kendi sahasında Portekiz'i 74-62 ile rahat geçti. Antrenman havasında geçen maçta, ilk periyot başa baş geçti. Bir türlü ritmi yakalayamayan milli takımımızda Semih'in durgunluğu ve hücumda yapılan basit top kayıpları, Portekiz'e karşı farkı erkenden açmamızı engelledi. İkinci periyotun başlarında da aynı oyunu sürdüren milli takım, devrenin sonlarına doğru Sinan Güler'in hareketlendirdiği maçta, birkaç dakikalık iyi oyunu ile farkı açtı ve 2. periyotu 42-31 önde kapattı.

2. periyotun sonunda yakaladığı farkı maçın sonuna kadar taşıyan milli takım, üçüncü periyotun başlarında daha da iyi oynamaya başladı. Serhat Çetin ve Semih Erden'in devreye girmesiyle farkı bir ara 21 sayıya kadar çıkaran takımımız üçüncü periyotu 62-47 ile önde geçti. Son periyot iki takımın da maçı bırakması sebebiyle, çok rahat geçti ve milli takımımız maçı 74-62 ile kazandı.
Semih'in etkisiz başladığı bir mücadelede, Sinan ile hareketlenmeyi başaran milli takımımız, üçüncü periyotun başında Semih ile Serhat'ın sayılarıyla maçı koparmayı başardı. Ancak bu oyun sizi ne kadar tatmin etti bilemiyorum? Zayıf bir rakip olan Portekiz'e inanılmaz fazla pozisyon verdik, Allahtan değerlendiremediler, değerlendirselerdi, neler olacağını düşünmek istemiyorum.
Milli takımımızda Serhat Çetin, 4/5 üçlük ile 16 sayı, 2 top çalma kaydederken, Semih Erden, faul çizgisinden 9/17 ile oynadığı maçta 19 sayı, 4 ribaunt, 1 blok ile oynadı. Ayrıca Kerem Gönlüm de 10 sayı, 6 ribauntla katkıda bulundu.
Portekiz'de Gomes 19 sayı, 8 ribaunt, Fonseca ise 16 sayı, 10 ribauntla mücadele etti.
12 oyuncumuzun da oynadığı maçta, Can Maxim Mutaf ve Şafak Edge ilk resmi milli maçlarına çıktılar. Şafak Edge 20 dakikada, 2 sayı ile oynarken Can Maxim Mutaf aldığı 3 dakikalık sürede istatislik kaydedemedi.

1 yorum:

  1. İte kaka gruptan çıkacağız işte. Oynaya oynaya daha iyiye giderler umarım.

    YanıtlaSil