29 Ağustos 2012 Çarşamba

Beşiktaş, bir kez daha saçmaladı!

 Bu sezon tarihinde ilk kez Euroleague'e katılacak olan Beşiktaş'tan saçma transfer hamleleri devam ediyor. Beşiktaş bu sefer de Fenerbahçe'den adeta kovalanan, bütün maçlarda seyirciyi çılgına çeviren Curtis Jerrels ile anlaşma sağladı. Curtis Jerrels, Fenerbahçe Ülker'den sonra Murcia takımına gitmiş orada sakatlığından dolayı 2 maçta oynayıp, 7.5 sayı, 1.5 ribaunt ortalamalarıyla oynamıştı.
 Jerrels'ın son sezonu kaçırmasını es geçsek bile, yine bence çok mu çok anlamsız bir transfer daha yaptı Beşiktaş. Fenerbahçe'deki oyunundan sonra Türkiye'de bir daha oynamaması gerekirdi adeta. Ancak Beşiktaş, öyle birşey yaptı ki onu tam da Euroleague'e katılacakları sezon kadrosuna kattı.

 Euroleague'e, sık sık katılan bir takım değil Beşiktaş bildiğiniz gibi, ilk kez katılıyorlar, tahminimce de sık sık katılan bir takım da olmayacaklar. Hadi Euroleague'e katılırsınız, insan kadrosunu biraz geliştirir ya da korur, bu nasıl birşeydir ki? 6 milyon euro bütçe diğer Euroleague takımlarına göre az olabilir ancak Türk Telekom'un bile Euroleague'de iyi işler yapabilecek Miha Zupan'ı kadrosuna kattığı bir ortamda Jerrels transferi bana göre tam bir rezalettir. Bir Beşiktaş taraftarı olarak da bu transferi kınıyorum. 

Sizce bu kadro Euroleague için yeterli midir ?

Kartal Özmızrak, Can Akın, Serhat Çetin, Barış Hersek, Tutku Açık, Patrick Christopher, Muratcan Güler, Cevher Özer, Damir Markota, Gasper Vidmar, Curtis Jerrels.

Hiç sanmıyorum. Bu kadro bence Eurochallange'ı bile kazancak güçte değil ki Euroleague'de CSKA, Barcelona gibi rakiplerinden fark yemesin..

Artık Beşiktaş'ın ilk Euroleague sezonu için iş, işten geçti gibi duruyor. Artık ne yaparlarsa yapsınlar kadroyu toparlamak zor gibi duruyor..

Umalım ki, Erman Kunter ve öğrencileri beni haksız çıkarsınlar ancak işler benim tarafımdan hiç iç açıcı görünmüyor..

1 yorum:

  1. Sezon başındaki gelişmeler nedeniyle kadro biraz zayıf kaldı; ama yine de Erman Kunter faktörü var. Beşiktaşlı olarak kızmışsın anlaşılan ;)

    YanıtlaSil