12 Ağustos 2012 Pazar

ABD'den olimpiyat dublesi

Olimpiyatların hem erkek hem de kadın basketboldaki favorisi Amerika Birleşik Devletleri, kazandığı iki altınla beklentileri boşa çıkarmadı. İki kategoride de oynadığı tüm maçları kazanan ABD, 2012 Londra Olimpiyatları'nı iki altınla kapattı. 


Dün oynanan kadınlar finalinde, olimpiyatlarda ilk kez finale yükselen Fransa ile karşı karşıya gelen ABD kadın basketbol takımı, rakibi karşısında zorlanmadan kazanarak altına uzandı. Henü ilk yarıda farkı çift hanelere çıkararak devreyi 37-25 önde tamamlayan ABD, ikinci yarıda farklı sürekli olarak açmaya devam etti ve sahadan 36 sayı farkla 86-50 galip ayrılarak olimpiyat şampiyonluğunu elde etti. ABD'de Candace Parker 21 dakikada 21 sayı, 11 ribaund ile yıldızlaşırken, Sue Bird 11 sayı, 3 asist, Diana Taurasi de 9 sayı, 6 asist ile galibiyete katkıda bulundular. 
Bugün oynanan erkekler finalinde ise daha büyük bir çekişme vardı...
 Oldukça iddialı bir kadroyla Londra'ya gelen ABD, finalde İspanya karşısında çok zorlanırken zaman zaman geyire düştüğü maçın son çeyreğinde üstünlüğü eline alıp sahadan 107-100 üstün ayılarak ABD'nin basketboldeki dublesini ilan etmiş oldu. İki takımın da yüksek yüzdeyle hücum ettiği maçta ilk çeyreği 35-27 önde tamamlayan ABD, devreye girerken farkın kapanmasına engel olamadı: 59-58. Üçüncü çeyreğin başında öne geçen İspanya, Durant başta olmak üzere riske ettiği ABD'li forvetlerin kritik anlarda attığı dış şutlara engel olamayınca 83-82 geride girdiği final çeyreğini lehine çevirmeyi başaramadı. Son çeyrekte farkı tekrar çift hanelere çıkaran ABD, sahadan da 107-100 galip ayrılarak olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. ABD'de 30 sayı, 9 ribaund ile oynayan Kevin Durant maçın yıldızı olurken, LeBron James 19 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Kobe Bryant da 17 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. İspanya'da ise Pau Gasol 24 sayı, 8 ribaund, 7 asist ile başarılı bir performans sergilemesine rağmen, İspanyol oyuncunun bu performansı altın için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder