18 Temmuz 2012 Çarşamba

U-20'lerden acı veda: 45-76

Slovenya'da devam eden U-20 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme mücadelesi veren Millilerimiz, gruptaki son maçında Litvanya karşısında hiç varlık gösteremeyerek sahadan 45-76 yenik ayrıldı. Henüz ilk çeyrekte 8 sayı geriye düşen (14-22) ve devreyi de 23-46 geride kapatan milliler ikinci devrede de farkı
kapatamayınca farklı şekilde yenildiler. Bu mağlubiyet sonrası kaderini İspanya'nın eline bırakan U-20'lerimiz, grubun son maçında Slovenya'nın İspanya'yı mağlup etmesi sonrası beşli averaj ile grup beşincisi oldular ve elendiler. 
U-20 Milli takımımızın Litvanya karşısındaki en skorer ismi 12 sayı kaydeden Samet Geyik olurken, Şafak Edge de 8 sayı kaydetti. Litvanya'da ise Edgaras Ulanovas 14 sayı, 6 ribaund, Rokas Giedraitis 12 sayı ve Vytenis Cizauskas 10 sayı, 5 asist ile galibiyetin mimarları oldular. 
Ümit Milliler'in çeyrek final için son şansı olan maçta ise biz İspanya'nın galibiyetini ve averaj hesabından çıkmasını, böylece averajla ilk dörde girebilmeyi beklerken, dün bize karşı da muhteşem oynayan Klemen Prepelic'in dış isabetleriyle maça hızlı başlayan Slovenya ilk yarısını 32-31 önde kapattığı maçta sahadan 70-63'lük galibiyetle ayrılarak millilerimizin çeyrek final şansını sona erdirdi. Slovenya'da 2.15'lik pivot Alen Omic 14 sayı, 8 ribaund ile takımın en etkili ismi oldu.
Bu sonuçlarla grubu beşinci sırada tamamlayan U-20 Milli takımımız şampiyonaya klasman maçlarıyla devam edecek.

0 comments:

Yorum Gönder