5 Temmuz 2012 Perşembe

Olimpiyat Elemeleri devam ediyor...

Londra'ya gidecek takımları belirlemek amacıyla, Venezüella'da düzenlenen Olimpiyat Elemeleri'nde gruplar sürprizle bitti.

Ev sahibi Venezüella'nın da bulunduğu B Grubu'nda, ilk maçında Venezüella'ya kaybedip, Olimpiyat hayallerini zora sokan Nijerya, Litvanya'yı 86-80 yenerek, üçlü averaj ile gruptan ikinci olarak çıkmayı başardı. Maç sonrası elenen ev sahibi Venezüella'lı taraftarlar Litvanya'ya büyük bir tepki gösterdi. Nijerya'da ilk maçta felaket bir performans gösteren Derrick Obasohan 5/8 üçlükle, 20 sayı, 4 ribaunt ve 2 top çalma ile mücadele ederken, Nijerya'nın NBA patentli oyuncularından Al Faruoq Aminu 16 sayı, 9 ribaunt, 2 asist, Ike Diogu 11 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, 1 blok ile oynadı. Anthony Skinn ise takımına 15 sayı, 3 asist ile katkı verdi. Gruptan üçlü averajla lider olarak çıkmayı başaran Litvanya'da ise Linas Kleiza 22 sayı, 4 ribaunt, Sarunas Jasikevicius 14 sayı, 3 asist, Martinas Pocius 13 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Jonas Valanciunas 10 sayı, 5 ribaunt ile mücadele etti. 

3. günde alınan sonuçlarla çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ; 
Rusya Angola
Yunanistan - Nijerya
Makedonya - Dominik Cumhuriyeti
Litvanya - Porto Riko



Bilindiği üzere Olimpiyatlar'a ilk üç sırayı alan takımlar katılacak.

Daha önce Olimpiyat vizesini alan takımlar ise ev sahibi Büyük Britanya, son Dünya şampiyonu Amerika Birleşik Devletleri, son Avrupa şampiyonu İspanya, son Avrupa ikincisi Fransa, son Amerika şampiyonu Arjantin, son Amerika ikincisi Brezilya, son Asya şampiyonu Çin, son Afrika şampiyonu Tunus ve son Okyanusya şampiyonu Avustralya olmuştu.

2 yorum:

  1. 3 Avrupalı Rusya, Yunanistan ve Litvanya'nın yanına Dominik de girebilir mi bakalım? Porto Rikonun Litvanyayı yenmesini ise beklemiyorum

    YanıtlaSil
  2. Makedonya'yı küçümsemeyelim. Litvanya yine son adımda kaybeder

    YanıtlaSil