10 Haziran 2012 Pazar

Belçika'da şampiyonu 1 sayı belirledi


Belçika Erkekler Basketbol Ligi Ethias League'de şampiyonu belirleyen Telenet BC Oostende - Belgacom Spirou Basket final serisi nefesleri kesti. Final serisinin beşinci maçına 2-2'lik eşitlikle girilirken, uzatmaya giden beşinci maçı 1 sayı farkla 75-74 kazanan Telenet BC Oostende seriyi 3-2'ye getirip 2011-2012 sezonu şampiyonluğunu kazandı. İlk 2 maçı deplasman, üç ve dördüncü maçları da ev sahibi takımların kazanmasıyla 2-2'ye gelen serinin beşinci ve son maçını normal sezonu ilk sırada bitirmenin verdiği avantajla kendi sahasında oynayan Oostende, normal süresi 70-70 biten maçın son uzatma dakikasına 72-74 geride girse de Lojeski'den gelen 3 sayılık basket sonrası sahadan 75-74 galip ayrılarak Belçika'daki 4 senelik Spirou hakimiyetine son vermiş oldu. 

Kenardan gelip maçı kazandıran üçlüğü kaydeden Maar Lojeski 18 sayı, 10 ribaund ile aynı zamanda maçın en etkili ismi olurken, eski Telekom oyuncusu Kennedy Winston 14 sayı, 9 ribaund, Brent Wright da 11 sayı, 3 asist ile galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. Spirou'da ise bir diğer eski Telekom'lu Demont Mallet'in 19 sayı, 4 asistlik performansı maçı çevirmeye yetmedi. Genç Gürcü Tornike Shengelia ise 14 sayı ile mücadele etmesine rağmen uzatmanın sonunda takımı 74-72 öndeyken kaçırdığı şut ile şampiyonluğun kaçmasındaki önemli etkenlerden biri oldu.

2 yorum:

  1. basketbolun en sevdiğim yanlarından biri en sonuna kadar heyecanın devam etmesi. bu maçta böyle olmuş

    YanıtlaSil
  2. Canlı izleyemedim ben bu maçı. Kaydını izlerken bile adrenalin doruklardaydı. :) Sonucu biliyorum güya. Burun buruna maçlar etkileyici oluyorlar.

    YanıtlaSil