2 Mayıs 2012 Çarşamba

Sezonun son saniyesinde Antalya'nın 100ü güldü


Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun kapanış maçında İstanbul'da karşı karşıya gelen Beşiktaş Milangaz ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mücadelesinden galip ayrılan taraf 100-99'la Antalya temsilcisi oldu. Haftasonu EuroChallenge Cup'ta şampiyonluğu ederek büyük bir başarının altına imza atan Beşiktaş Milangaz, herhangi bir hedefi olmadan çıktığı maçta Valentin Pastal'ın bitiş düdüğüyle birlikte yaptığı tipe engel olamayınca sezonu mağlubiyetle tamamlamış oldu. 

Maça yüksek dış şut isabetiyle hızlı başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk çeyreği 18-33 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Fisher'ın üç sayılık isabetiyle farkı 18 sayıya kadar çıkaran Antalya karşısında Hawkins ve Kartal'ın sayılarıyla canlanan Beşiktaş Milangaz, Kemp'in de devreye girmesiyle devre arasına girerken farkı 2 sayıya indirdi: 49-51. İkinci devre karşılıklı sayılarla başlarken, Mensah Bonsu'yu pota altından iyi kullanan siyah beyazlı ekip, periyodun ortalarından itibaren farkı açtı ve final periyoduna 81-72 önde girdi. Son çeyrekte oyuna tekrar ortak olabilmek için büyük bir mücadele gösteren Antalya ekibi son 5 dakikaya girerken Valentin'in 3 sayısıyla farkı 1 sayıya indirdi: 91-90. Müthiş bir çekişme içinde geçen son dakikalarda, son 1 dakikaya 98-98 eşitlikle girildi. 23 saniye kala Mensah Bonsu 1/2 serbest atış ile Beşiktaş'ı öne geçirirken, son saniyede Jelovac'ın isabetsiz şutunu tipleyen Valentin Pastal Antalya'ya galibiyeti getiren isim oldu: 100-99
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Stevan Jelovac 24 sayı, 10 ribaund, Bora Hun Paçun 16 sayı, 4 ribaund, Anthony Fisher ve Melih Mahmutoğlu 15'er sayı ile mücadele ederlerken, Beşiktaş Milangaz'da Pops Mensah Bonsu 26 sayı, 10 ribaund, David Hawkins 18 sayı, 7 asist ve Kartal Özmızrak 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

1 yorum: